'Ik heb al sinds ik mij kan herinneren liefde voor muziek: het ritme en de klanken.'
'Ik heb al sinds ik mij kan herinneren liefde voor muziek: het ritme en de klanken.' Foto's: Trudy Kroese

Djilani Sprang-Purperhart kan niet zonder expressie

Mensen

DIEMEN - Djilani Sprang-Purperhart (34) was een van de muzikanten die optraden tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei in Sporthal Diemen. Een verhaal over een creatieve en optimistische inwoner van Diemen.

Djilani Sprang-Purperhart groeide op in Amsterdam-Zuidoost. Hij woont zeventien jaar in Diemen. Nadat hij in Amsterdam zijn vwo-diploma had gehaald, voltooide hij een universitaire studie. Hij haalde zijn master medische antropologie en sociologie. Djilani verdient de kost als yogadocent en personal coach. Hij hoopt hier op korte termijn zijn muziek aan toe te voegen.

Liefde voor muziek
"Ik heb al sinds ik mij kan herinneren liefde voor muziek: het ritme en de klanken. Ik schrijf, ik zing en componeer mijn nummers zelf op de gitaar of de piano. Op dit moment werk ik met een aantal mensen samen om in 2020 de planken op te gaan." Hij vindt het belangrijk om zich creatief uit te drukken. "Ik kan niet zonder expressie." 

Positiviteit
De sympathieke en vrolijke Djilani straalt positiviteit uit. Hij wijst naar zijn hart. "Ik vind het belangrijk om mijn hart te volgen en mezelf telkens opnieuw uit te vinden. Eind dit jaar publiceer ik een boek dat gaat over hoe ik meer tijd heb gekregen."

Doorgeefmarkt
Djilani en zijn vrouw Harufa zijn betrokken bij hun woon- en leefomgeving. Zij zijn lid van 24uurDiemen, een initiatief van een aantal inwoners en ondernemers in Diemen. Zij hebben diverse keren in het gebouw De Verbinding een doorgeefmarkt georganiseerd, waar mensen spullen die zij niet meer nodig hebben konden doorgeven.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief