Zilveren Diemer Speld voor Loek Stomps van PCOB | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Michiel Borghart

Zilveren Diemer Speld voor Loek Stomps van PCOB

  Mensen

DIEMEN - Wethouder Jeroen Klaasse heeft donderdag de Zilveren Diemer Speld uitgereikt aan Loek Stomps. Stomps is secretaris en waarnemend voorzitter van de afdeling Diemen van ouderenbond PCOB. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor Diemen. Loek Stomps staat al vele jaren pal voor de belangen van ouderen in Diemen.

Loek Stomps is sinds 2002 lid van de PCOB Diemen. In 2007 werd hij secretaris en sinds 2008 is hij ook waarnemend voorzitter. Eén van zijn zorgen is de snelle opkomst van internet en digitale communicatie. Veel ouderen kunnen dat hoge tempo niet bijbenen en dat bemoeilijkt het contact met diverse instanties en bedrijven.

Computerclub

Loek Stomps knokt daarom voor behoud van schriftelijke en telefonische bereikbaarheid en transacties. Tegelijk is hij ook een van de motoren achter de computerclub van de PCOB om ouderen ook digitaal wegwijs te maken. En met succes zo blijkt want al meer dan 1300 cursisten hebben een certificaat behaald.

Wethouder Jeroen Klaasse verwoordde de waardering van de gemeente Diemen als volgt: "In Diemen wonen relatief veel ouderen en daarom is een actieve ouderenbond, zoals de PCOB, van grote waarde. Loek zet zich als bestuurslid al lange tijd in voor de PCOB en Diemen is hem daar zeer erkentelijk voor. De gemeente maakt zich sterk voor een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet en erbij hoort. Ouderen mogen geen vergeten groep worden en Loek levert daar een belangrijke bijdrage aan."

Ruim 600 leden

De Diemense PCOB is één van de afdelingen van de regio Noord-Holland Zuid en telt ruim 600 leden. Het bestuur zet zich in voor de belangenbehartiging van 50-plussers in Diemen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het draait dan met name om onderwerpen als mobiliteit, veiligheid, inkomen informatie en educatie van de senioren. Ruim vijftig leden zorgen ervoor dat er door het jaar heen talrijke en uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd zoals kleine klusjes, belastingservice, huisbezoek, ophaaldienst en koersbal, klaverjassen, volksdansen én de succesvolle computerlessen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>