Leden van Rotary Diemen in 't Kruidvat.
Leden van Rotary Diemen in 't Kruidvat. Foto: Rotary Diemen.

Diverse activiteiten Rotary Diemen

Mensen

DIEMEN - Rotary Diemen organiseert de komende maanden weer diverse activiteiten. Voorzitter Ilse Volkstedt en lid Amy Koopmanschap geven toelichting.

De Rotary Diemen heeft de afgelopen anderhalf jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het aantal leden is van tien naar zestien gestegen. De leden komen elke dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur bij elkaar in Het Wapen van Diemen.

Volkstedt: "Op vrijdagmiddag 15 maart doen wij mee aan de actie NLdoet. Leden van ons gaan die middag de buitentuin op het terras van zorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid opknappen. Wij zullen voor onder meer nieuwe plantenbakken en bloemen zorgen. Op woensdagochtend 20 maart gaan in totaal 140 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Ark en Het Atelier zes kilometer lopen met zes liter water in hun rugzak. De kinderen worden gesponsord door hun ouders, andere familieleden en vrienden en kennissen. De opbrengst gaat naar projecten in Oeganda en Tanzania. Tijdens die wandeling ervaren de leerlingen dat water voor veel kinderen elders in de wereld niet vanzelfsprekend is en dat die kinderen elke dag een grote afstand moeten lopen om aan water te komen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant