Vertrekkende juffen van De Octopus zullen de kinderen missen | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wimke Kraak en Yvonne Ferwerda zullen de leerlingen missen maar kijken ook uit naar meer vrije tijd.
Wimke Kraak en Yvonne Ferwerda zullen de leerlingen missen maar kijken ook uit naar meer vrije tijd. (Foto: Trudy Kroese)

Vertrekkende juffen van De Octopus zullen de kinderen missen

  Mensen

DIEMEN - "De kinderen", is het antwoord van Wimke en Yvonne op de vraag wat zij het meest zullen missen na hun afscheid als lerares.  Wimke Kraak en Yvonne Ferwerda nemen aan het eind van dit schooljaar afscheid als lerares van brede school De Octopus.

Beide leerkrachten gaan met pensioen. Ze komen oorspronkelijk uit Amsterdam, wonen nu al jaren in Diemen en hebben een jaar of veertig ervaring in het basisonderwijs. Ze hebben allebei eerst lesgegeven in Amsterdam.

Alle groepen
Yvonne gaf in Diemen les op achtereenvolgens De Kring, De Venser en De Octopus. Wimke werkte eerst op de Dallingaschool, de voorloper van De Octopus. Door de jaren heen gaven zij les aan alle groepen van De Octopus.

Juffen hebben ogen in hun rug
Yvonne: "Ik zal de kinderen missen. Kinderen zijn eerlijk, betrouwbaar en je kunt aan hun ogen zien of ze iets menen. Ik houd ook van boefjes in de klas." Haar collega Wimke onderschrijft die woorden. Ook zij vindt het leuk om met 'lastige' kinderen te werken. "Juffen hebben ogen in hun rug", zeggen kinderen vaak." Doordat zij jarenlang voor de klas hebben gestaan, hebben zij aan heel veel kinderen lesgegeven. Yvonne schat dat dat aantal boven de duizend ligt.

Receptie
De Octopus houdt op vrijdag 13 juli van 18.00 tot 20.00 uur een afscheidsreceptie voor Yvonne Ferwerda en Wimke Kraak. Zij hopen dat veel oud-leerlingen, ouders en voormalige collega's de receptie bezoeken.
Mensen die de receptie willen bezoeken kunnen een e-mail sturen naar k.vanderwerf@obs-de-octopus.nl.

 

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>