Lisa ten Raa (achterin) met de meiden van SV Diemen.
Lisa ten Raa (achterin) met de meiden van SV Diemen.

'Ik wil in Oeganda een team oprichten'

Human Interest

DIEMEN - Lisa ten Raa (22) vertrekt op vrijdag 14 oktober naar Jinja, een stad in Oeganda, waar zij een kleine drie maanden stage gaat lopen en gaat werken met kinderen die daar niet de mogelijkheid hebben om naar school te gaan.

Lisa is speelster van het eerste damesteam van SV Diemen en trainster/coach van de teams van meisjes onder 11 1 en meisjes onder 11 2.

Zij studeert pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. "Ik vind het geweldig om de meiden van SV Diemen te trainen en daarom lijkt het mij mooi om in Oeganda een team op te richten."

Tenues
Lisa kwam op het idee om kleding van SV Diemen mee te nemen voor de speelsters van het team dat zij in Oeganda wil oprichten. "Met dit idee ging ik naar Philip Oomstee van SV Diemen. Hij wilde mij meteen wel helpen. Binnen een week had ik veertien tenues van SV Diemen gekregen. Geweldig!"

Spaarpot
Lisa startte ook een actie om ook andere benodigdheden voor de kinderen in Oeganda te kunnen aanschaffen. Zij zette een (spaar)pot neer op de bar in de kantine van SV Diemen. "Ik wissel het bedrag om in Oegandese shillings en die neem ik mee naar Jinja. Ik hoop het geld daar te kunnen besteden aan spullen voor activiteiten, zoals ballen, pionnen en water. Maar als ik in Jinja op projecten stuit die het geld harder nodig hebben dan besteed ik misschien een deel van het geld daaraan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant