Wahida Amier: 'De tuin is heerlijk, maar ik ben vooral zo blij dat dit huis zo in de wijk ligt. Hierdoor maken we deel uit van de buurt en dat is erg fijn.'
Wahida Amier: 'De tuin is heerlijk, maar ik ben vooral zo blij dat dit huis zo in de wijk ligt. Hierdoor maken we deel uit van de buurt en dat is erg fijn.'

Wahida Amier: 'Ik wil hier niet meer weg'

Human Interest

DIEMEN - Ze is de partner van burgemeester Erik Boog, Wahida Amier (45). Sinds zijn aantreden in mei 2015 is ook zij een bekend gezicht in Diemen, omdat ze hem vaak vergezelt op bezoeken.

Dat is een bewuste keuze. "We hebben besloten dit avontuur samen aan te gaan." Ze wonen nu bijna een jaar in Diemen. Hoogste tijd voor een nadere kennismaking.

Deze mooie herfstdag is het heerlijk toeven in de tuin van de burgemeesterswoning aan de Venserkade. Wahida wijst over het water naar Berkenstede en Beukenhorst. "Natuurlijk, de tuin is heerlijk, maar ik ben vooral zo blij dat dit huis zo in de wijk ligt. Hierdoor maken we deel uit van de buurt en dat is erg fijn."

In maart 2015 kwam het telefoontje dat Boog was gekozen om in Diemen burgemeester Amy Koopmanschap op te volgen. "Wat waren wij blij en ook enorm opgelucht dat het lange in spanning wachten eindelijk voorbij was. Ik ben ontzettend enthousiast over Diemen, alsof het gewoon zo moest zijn dat Erik juist hier burgemeester is geworden."

"Wat me aan Diemen zo bevalt is de diversiteit, de gemêleerde gemeenschap. Dat is een van de belangrijkste dingen waardoor ik me hier zo thuis voel. Dat maakt Diemen juist Diemen. Ik wil hier niet meer weg!"

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant