Margje de Jong van Dierenambulance Amsterdam ontving de cheque van wethouder Jeroen Klaasse (rechts) en Maarten van Renssen van Sympany (links).
Margje de Jong van Dierenambulance Amsterdam ontving de cheque van wethouder Jeroen Klaasse (rechts) en Maarten van Renssen van Sympany (links). Foto: Trudy Kroese

Dierenambulance krijgt cheque op dierendag

Human Interest

DIEMEN - Een mooi cadeau voor Dierenambulance Amsterdam op dierendag: een cheque van 5.000 euro.

Margje de Jong, directeur-bestuurder van Dierenambulance Amsterdam ontving van wethouder Jeroen Klaasse en Maarten van Renssen, Adviseur Inzameling & Hergebruik Sympany, een cheque van € 5.000,-.

80.000 kilo
Het geld komt uit de opbrengsten van de textielinzameling door Sympany in Diemen. Jaarlijks wordt ruim 80.000 kilo textiel gedoneerd in de textielcontainers verspreid door Diemen. Een deel van de opbrengst uit deze textielinzameling laat Diemen ieder jaar ten goede komen aan een (lokaal) goed doel.

Nota Dierenwelzijn
Dit jaar is dat de Dierenambulance Amsterdam, omdat de gemeenteraad vorige maand de nota Dierenwelzijn vast heeft gesteld. Klaasse "Een voorziening die weliswaar net over de gemeentegrens ligt, maar waar door veel inwoners van Diemen gebruik van wordt gemaakt. Veel vrijwilligers, ook uit Diemen, zetten zich hier het hele jaar door, dag en nacht, met hart en ziel in voor het dierenwelzijn. Dat mag zeker op dierendag wel eens onder de aandacht gebracht worden. Ik ben blij te kunnen melden dat de nota Dierenwelzijn ook voorziet in een hogere bijdrage vanuit Diemen voor de dierenambulance."
 
Dieren zonder eigenaar
"De dierenambulance rijdt in 70% van alle gevallen voor dieren zonder eigenaar. Dieren hebben zelf geen geld om de voor hen noodzakelijke hulp te betalen. Dieren die helaas vaak wel door ons mensen in de problemen komen. Het is zo mooi dat juist deze dieren op Werelddierendag steun krijgen vanuit de gemeente Diemen en Sympany", aldus De Jong.

Uit de krant