Festival KIS in Theater de Omval

  Cultureel

DIEMEN - In Theater de Omval wordt vandaag het festival Kunst in Sport (KIS) gehouden. KIS staat dit keer in het teken van denksport.

Het programma start om 14.00 uur met een schaaktoernooi in samenwerking met schaakvereniging Oosten Toren en een bridgedrive in samenwerking met bridgeclubs Diemen-Noord en Sans Atout. 

Na een diner in Grand Café Blauw begint om 19.30 uur het avondprogramma in de theaterzaal. Op het programma staan optredens van Hans Böhm, Meindert Talma en Tobi Kooiman. Schaker, schrijver en verslaggever Hans Böhm zingt onder andere een lied over talent. Dammer, schrijver en zanger Meindert Talma zingt sportliederen, waaronder een prachtige ballade over Jannes van der Wal, de excentrieke wereldkampioen dammen van 1982. Schaker en cabaretier Tobi Kooiman, winnaar van de Amsterdamse Cabaretprijs 2016, neemt de bezoekers mee naar de sociale vaardigheden van de (denk)sporter.

Sporters
Tussen deze optredens door worden de prijzen voor de Diemense Sporters van het Jaar uitgereikt. De presentatie is in handen van ex-wethouder van Sportzaken Steven Dijk.

Het complete programma: www.kunstinsport.nl.


reageer als eerste
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail