Afbeelding
Foto: Kunstzin Diemen

Voorjaarsexpositie Kunstzin Diemen in gemeentehuis

Cultureel

DIEMEN - Kunstzin Diemen houdt tot 30 maart de jaarlijkse voorjaarsexpositie in het gemeentehuis van Diemen. Dit jaar zijn er 29 werken van 21 Diemense kunstenaars te zien.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, is zeer tevreden over de kwaliteit. "Het getoonde werk bestaat uit schilderijen, textiel, beelden en foto's. Een echte opening is er niet, maar op donderdag 16 maart is er ter gelegenheid van de tentoonstelling een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis waar burgemeester Boog het woord zal voeren." Die bijeenkomst is van 19.00 tot 20.00 uur.

Tien jaar
Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen en heeft zo'n 40 leden. De vereniging, die vorig jaar het tienjarig bestaan vierde, is zeer actief in Diemen. Kunstzin Diemen houdt elk jaar een voorjaarsexpositie in het gemeentehuis en in het najaar tijdens de Open Monumentendagen een expositie in Schuilkerk De Hoop. Leden van Kunstzin Diemen exposeren ook regelmatig op andere plekken in de gemeente, zoals in woon- en zorgcentrum De Diem.

Kunstzin Diemen is tevens de organisator van de Amateurkunstprijs Diemen. De vereniging van beeldend kunstenaars doet dit in opdracht van de gemeente.

Kunstroute Diemen
Kunstzin Diemen organiseert elke drie jaar de Kunstroute Diemen. Kunstenaars stellen dan hun atelier open voor geïnteresseerden. Dit evenement trekt altijd veel belangstellenden. De volgende Kunstroute Diemen wordt in het voorjaar van 2018 gehouden.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief