Afbeelding

Tien jaar Kunstzin Diemen

Cultureel

DIEMEN - Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars, bestaat tien jaar. Dit werd afgelopen zaterdagavond gevierd met een besloten feest in Schuilkerk De Hoop.

Voorzitter Steven Dijk vertelt in het DiemerNieuws over de vereniging. 

"Na de Kunstroute Diemen in het voorjaar van 2006 ontstond het idee om Kunstzin Diemen op te richten. In het najaar van 2006 vonden de eerste activiteiten plaats. Wij hebben momenteel zo'n veertig leden, van wie er een aantal heel actief is. Iedereen die met kunst bezig is kan lid worden."

De Hoop
Kunstzin Diemen houdt, naast de Kunstroute iedere drie jaar, twee tentoonstellingen per jaar, zoals afgelopen weekeinde tijdens de Open Monumentendagen in Schuilkerk De Hoop. Daar was nieuw werk van de leden te zien.

In de voetsporen van Rembrandt
Komende zaterdag werkt Kunstzin Diemen mee aan het 25-jarig bestaan van de Historische Kring Diemen. Bij begraafplaats Gedenk te Sterven kunnen liefhebbers van tekenen en schilderen tussen 13.30 en 15.30 uur onder begeleiding van Steven Dijk creatief aan de slag. Er zijn dan teken- en schilderactiviteiten voor jong en oud met het thema 'In de voetsporen van Rembrandt'.

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief