De winnaars van Kunstprijs Diemen in 2014.
De winnaars van Kunstprijs Diemen in 2014.

Kunstprijs Diemen: iedereen mag meedoen

Cultureel

DIEMEN - Kunstzin Diemen organiseert dit jaar de Kunstprijs Diemen. Het thema is Daarom Diemen, de slogan die de gemeente Diemen gebruikt voor citymarketing.

De Kunstprijs Diemen wordt om de twee jaar georganiseerd.

Daarom Diemen
Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen: "Iedereen mag meedoen voor de Kunstprijs Diemen, professionals en amateurs, inwoners van Diemen en mensen van buiten de gemeente. Voor de duidelijkheid: je hoeft dus geen lid te zijn van Kunstzin Diemen om mee te mogen doen. Elke vorm van kunst is toegestaan: schilderijen, beelden, foto's, enz. Het thema is dit keer Daarom Diemen, maar daar mag elke kunstenaar naar zijn of haar eigen inzicht invulling aan geven. Wij zijn benieuwd op welke wijze de slogan Daarom Diemen de deelnemers inspireert."

Oktober
Deelnemers kunnen hun bijdrage voor de Kunstprijs Diemen pas in oktober inleveren, maar toch vraagt Dijk nu al aandacht voor de wedstrijd: "Ik wil dat deelnemers ruim de tijd hebben om een kunstwerk te maken. Het kost vaak enige tijd om een kunstwerk te maken."

Tentoonstelling
De kunstwerken worden van 21 oktober tot 24 november tentoongesteld tijdens een expositie in het gemeentehuis. Op donderdagavond 10 november worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Jury
De jury wordt later samengesteld, maar zeker is dat een van de juryleden een lid van het college van B en W van Diemen zal zijn. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant