Afbeelding

Liedje de Rooij wint Kunstprijs Diemen 2022

Cultureel

DIEMEN - Liedje de Rooij heeft de Kunstprijs Diemen 2022 gewonnen. Zij heeft het schilderij Dynamisch Plantsoen te Diemen gemaakt. 

Martijn Weesing heeft de tweede prijs gewonnen met zijn werk Kustlijn. Er zijn twee winnaars van de derde prijs: Joke Janssen met haar werk Dansers en Diny Boot met haar werk Herinnering

De publieksprijs ging naar Marja Eelman met haar werk Dolfijnen.

De prijzen werden vanavond uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. De jury bestond uit wethouder van Cultuur Jeroen Klaasse, Ellen van den Tol, jarenlang actief in Muziekschool Diemen, en Casper le Fèvre, de winnaar van de Kunstprijs Diemen 2021.

Bezoekers van de tentoonstelling in het gemeentehuis met werk van de deelnemers aan de Kunstprijs Diemen 2022 konden hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Er werden 149 stemmen uitgebracht. Marja Eelman kreeg de meeste stemmen: 41. 

De tentoonstelling in het gemeentehuis werd ingericht door Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, en Joke Bouma.

De Kunstprijs Diemen werd ook dit jaar georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging voor beeldende kunstenaars in Diemen. Kunstzin Diemen organiseert de prijs in opdracht van de gemeente Diemen. De wedstrijd wordt sinds 2002 georganiseerd en is alleen in 2020 door de corona niet doorgegaan.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 24 november.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief