Voice Female speelde 'Hello Stranger' eerder al in een Amsterdams theater, nu is Diemen aan de beurt.
Voice Female speelde 'Hello Stranger' eerder al in een Amsterdams theater, nu is Diemen aan de beurt. Foto: Henk van Weert

Voice Female bezingt de vreemdeling

Cultureel

DIEMEN - Een bijzonder programma vol liedjes, poëzie en scènes die iets met het thema Vreemdeling te maken hebben. Laat dat maar aan de vrouwen van theaterkoor Voice Female over.

In 'Hello Stranger' zingen en spelen zij, in vreemde talen soms, over vreemde zaken en vreemdelingen. "We begonnen aan deze voorstelling met 'de vluchteling' als thema", vertelt regisseur Karin Jönsthövel. "Maar al snel hebben we dat verbreed naar alle aspecten van vreemdheid. Want eigenlijk is iedereen die je voor het eerst ontmoet een vreemdeling. En als je net geboren bent, ben je een vreemdeling voor de wereld, en is de wereld vol vreemdelingen en vreemde dingen voor de boreling. Je leven lang, tot aan de dood, het grote onbekende", voegt ze er filosofisch aan toe. "Je kunt op slag verliefd worden op een vreemde, of je liefde kan juist ineens een vreemde geworden zijn. En we bedenken wezens - goden, demonen, engelen - die ook vreemden voor ons zijn."Stof genoeg voor een lange voorstelling, en dat is het ook geworden. Ruim anderhalf uur zingen en spelen de zangeressen, maar niemand die het doorheeft. Dat weten ze, omdat ze de voorstelling al tweemaal in een Amsterdams theater speelden in november. Op 11 en 12 januari is Diemen aan de beurt. Dan staat Voice Female twee keer in Theater de Omval. Jönsthövel, net als dirigent Peter Schoenaker verbonden aan de Nationale Opera, werkt graag met de amateurzangeressen. "Zij zingen vanuit het plezier en gooien zich er helemaal in. De vrouwen van Voice Female zijn dapper, bereid om alles te proberen en zich kwetsbaar op te stellen. Vaak gebeurt er dan iets dat enorm ontroert. De voorstellingen van Voice Female zijn echt muziektheater. En vergeet de mooie muziek niet, op hoorn, trombone en piano."

Kaarten (alleen nog voor zaterdagavond) zijn verkrijgbaar via voicefemale.nl.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief