Archieffoto: het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom in 2017.
Archieffoto: het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom in 2017. Foto: Trudy Kroese

Daarom Diemen December Dagen worden vrijdag geopend

Cultureel

DIEMEN De Daarom Diemen December Dagen worden morgenavond, vrijdag 13 december geopend. Het evenement vindt plaats van 18.45 tot 21.00 uur op het plein voor het gemeentehuis. Bij slecht weer worden de activiteiten naar binnen verplaatst.

Het programma begint om 18.45 uur met een meet-and-greet met Diemo. Diemo is de kindermascotte van Daarom Diemen. De meet-and-greet duurt tot 19.15 uur. Kinderen kunnen een kleurplaat inleveren bij Diemo en ontvangen dan een klein presentje. De kleurplaten zijn verspreid op de basisscholen in Diemen.

Kerstboom
Het koor Voice Female treedt om 18.50 uur op. Burgemeester Erik Boog zal om 19.05 uur samen met kinderburgemeester Emilie van Mens de lichtjes in de grote kerstboom ontsteken.

Het Kleine Theater verzorgt om 19.15 uur een voorstelling. Vanaf 19.55 uur is er een kinderdisco. EDOG Muzikaal Theater treedt om 20.15 uur op. Om 20.30 uur start een optreden van een gospelkoor en om 20.45 uur is er een optreden van zanger Michael Nobbe, die de avond ook presenteert. Alex Vroom verzorgt het licht en geluid.

Activiteiten
Er is een snowglobe, iedereen kan kerstballen versieren, met Scouting Diemen marshmallows roosteren boven een vuurtje en is er gratis warme chocolademelk en glühwein, gesponsord door de supermarkten. Ook is er voor iedereen een gratis oliebol bij oliebollenkraam Verwijk.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief