Afbeelding
Foto: Kunstzin Diemen

Inleveren werk voor Kunstprijs van Diemen

Cultureel

DIEMEN - Deelnemers aan de Kunstprijs van Diemen kunnen hun werk op donderdag 28 november tussen 18.30 en 19.00 uur en op vrijdag 29 november tussen 09.00 en 10.00 uur inleveren in het gemeentehuis.

De kunstwedstrijd wordt sinds 2002 georganiseerd. De eerste jaren alleen voor kunstschilders, maar sinds de organisatie in handen is van Kunstzin Diemen staat de wedstrijd ook open voor beoefenaren van andere disciplines. Kunstzin Diemen is de vereniging voor beeldende kunstenaars in Diemen.

Aan deelname zijn geen voorwaarden verbonden, iedereen die een band met de gemeente Diemen heeft, kan eraan meedoen. Vanwege de 350ste sterfdag van de schilder Rembrandt, die veelvuldig door Diemen wandelde en daar ook veel tekeningen heeft gemaakt, is dit jaar voor het thema 'Kruip in de huid van Rembrandt' gekozen. Daarbij is het niet de bedoeling om een bestaand schilderij van Rembrandt te kopiëren, maar om geïnspireerd door de schilder iets nieuws te maken. De kunstenaar kan zich afvragen: wat zou Rembrandt als hij vandaag de dag zou leven voor een kunstwerk maken?

Een jury bestaande uit wethouder Jeroen Klaasse en de Diemense kunstenaars Cynthia Röge en Luc Houweling zal bepalen wie de winnaars zijn. Behalve deze juryprijs is er ook een publieksprijs. Het kunstwerk dat de meeste stemmen weet te vergaren, zal deze prijs winnen.

In het gemeentehuis is van 3 december tot en met 16 januari een tentoonstelling te zien met werk van de deelnemers aan de Kunstprijs van Diemen. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Op zondag 19 januari is tijdens het festival Kunst in Sport de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking. Deze avond vindt plaats in Theater de Omval en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief