Levi geeft zijn kaartje aan juf Ied. Sam (op de achtergrond) heeft een kaartje voor juf Britt bij zich.
Levi geeft zijn kaartje aan juf Ied. Sam (op de achtergrond) heeft een kaartje voor juf Britt bij zich.

Kaartje voor de juf

  Cultureel

DIEMEN - Op de foto staat Levi, die een kaartje geeft aan zijn juf Ied. Sam (op de achtergrond) heeft een kaartje voor juf Britt bij zich.

Leerkrachten van brede school De Kersenboom krijgen deze week vast een hoop kaartjes van hun leerlingen om ze te steunen bij hun acties voor beter onderwijs.

Vorige week staakten leerkrachten voor minder werkdruk, voor meer hulp en beter onderwijs. Ouders van leerlingen op De Kersenboom willen de leerkrachten een hart onder de riem steken door een kaartje te schrijven of hun kinderen zelf te laten maken voor hun juf of meester.

"Op deze school zitten veel betrokken ouders. We hebben een Facebookgroep en daarin is dit idee ontstaan. Het wordt tijd dat we allemaal onze persoonlijke mening over het onderwijs en het staken opzijzetten en zorgen voor een positieve impuls op onze scholen", vertelt een van de ouders, Selma Busing. "Als ouders hebben we geen idee hoe het is om voor de klas te staan. Wat we wel weten is dat er iets moet gebeuren; niet alleen de leerkrachten, maar ook onze kinderen zijn de dupe van deze situatie." 

Op social media heeft de oproep al veel bijval gekregen. "We hopen dat meer ouders, ook van andere scholen, ons voorbeeld volgen."

Meer berichten