Truus en Jantje Post voor de viskraam aan de Hartveldseweg. In de kraam dochter Truus en echtgenoot Ernst van Rooij die de viskraam in 1973 voortzetten (foto fam. Post).
Truus en Jantje Post voor de viskraam aan de Hartveldseweg. In de kraam dochter Truus en echtgenoot Ernst van Rooij die de viskraam in 1973 voortzetten (foto fam. Post). (Foto: HKD)

Tijdschrift HKD: Ondernemers in Diemen en meer

  Cultureel

DIEMEN - Voor je het weet, ben je geschiedenis. En sta je in het tijdschrift van de Historische Kring Diemen (HKD). Het nieuwe tijdschrift zit weer boordevol prachtige foto's van weleer en veel bijzondere verhalen.

Neem de familie Van Staveren, tientallen jaren een klinkende naam in de winkelwereld van Diemen. Rijwielverkopers en eigenaren van een wasserij. Of haringverkopers. Zoals Jantje Post, Truus Post en Ernst van Rooij in vroeger tijden, maar ook Johan van Leijenhorst, inmiddels al meer dan bijna dertig jaar op de plek bij de kerk. Of de aardappelhandelaar Willem Bocxe, die een fenomeen was op de schaats en als prijsvechter al ver voor de oorlog een eigen schip bij elkaar schaatste.

Maar niet alleen de ondernemer maakt deel uit van de artikelen in het nieuwe tijdschrift van de HKD. Er zijn ook verhalen over een schoolmeester, de hondenkar en het Wellington Monument.

Het is maar een greep uit het blad vol verhalen en foto's, dat te koop is bij boekhandel Bruna.

In het DiemerNieuws deze week vast een voorproefje.

Meer berichten