Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Dubbelconcert Crescendo Sassenheim en Diemer Harmonie

Cultureel

DIEMEN - In Theater de Omval vond op zaterdag 23 maart een bijzondere ontmoeting plaats. De Diemer Harmonie had het Groot Harmonieorkest van Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim uitgenodigd voor een dubbelconcert.

Crescendo staat onder leiding van Dirk van der Niet, die voorheen 14 jaar dirigent was van de Diemer Harmonie. Crescendo liet een repertoire horen dat getuigde van een prettige eigenwijsheid. Er werd bijvoorbeeld niet alleen gestart maar ook geëindigd met een ouverture. In de mooie en boeiende werken van onder andere Astor Piazzolla en Jacob de Haan kwam het vaardige orkest heel goed tot zijn recht.

De Diemer Harmonie speelde onder leiding van haar vaste dirigent Vincent van den Bijlaard een voorproefje van het gevarieerde programma dat op de rol staat voor het Najaarsconcert op 10 november, waar het thema Dieren is. Er werd gewandeld met een hond, gewalst met een kat, en het publiek kreeg een kijkje in een chaotisch kippenhok. Daarnaast stonden werken van onder andere Enrique Granados en Leonard Bernstein op het programma.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief