Les van meester Reinhard.
Les van meester Reinhard.

Muziekles van de jarige Muziekschool Diemen

Cultureel

DIEMEN - Muziekschool Diemen viert het 30-jarig bestaan. En deze jarige geeft cadeautjes weg. Op de Sint-Petrusschool kozen ze voor muziekles in de klas.

De afgelopen weken hadden de groepen 1-3 daarom muzieklessen van meester Reinhard Findenegg.

Zingen en dansen
Hij is een docent van de Muziekschool Diemen en heeft de kinderen kennis laten maken met allerlei instrumenten. Ook is er veel gezongen en gedanst.

Instrumentenparade
Ook de andere klassen van de Sint-Petrusschool komen nog aan de beurt. Voor de groepen 4-8 is er over een paar weken een ware Instrumentenparade op school. Deze dag wordt muzikaal geopend door een muziekstuk dat door kinderen en muzikanten is ingestudeerd. De kinderen volgen workshops en maken kennis met verschillende instrumenten zoals slagwerk, saxofoon, klarinet en blokfluit.

Nieuwe instrumenten
De jubilerende Muziekschool Diemen heeft een nieuwe huisstijl en is nu ook op Facebook te vinden. De muziekschool heeft nieuwe instrumenten aangeschaft die aan leerlingen kunnen worden uitgeleend. Zelf kregen ze ook een cadeau: een prachtige harp die opgeknapt wordt en op het Open Huis een mooie plek krijgt.

Meer cadeautjes
Ook de andere scholen hebben een cadeau naar eigen keuze gekregen van De Muziekschool Diemen: een workshop voor het hele team, een tas met kleine instrumenten waarmee de leerkrachten zelf lessen wereldmuziek kunnen geven of een workshop djembé en een instrumentenparade.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief