Afbeelding
Foto: Pixabay

Leraren staken - kinderen kunnen naar de film

Cultureel

DIEMEN - Vrijdag 15 maart is weer een landelijke onderwijsstaking aangekondigd. Theater de Omval speelt daarop in en vertoont die dag een jeugdklassieker.

Als de leraren gaan staken, zijn de kinderen over het algemeen een dagje thuis. Daarom heeft het theater twee extra filmvoorstellingen ingelast: om 11:00 uur en om 14:00 uur draait de jeugdfilm Het Zakmes.

"Geen nieuwe film, maar wel een jeugdklassieker voor kinderen vanaf 6 jaar. Een van de betere Nederlandse films van de vorige eeuw, naar het jeugdboek van Sjoerd Kuyper", vertelt filmprogrammeur Marleen van den Heuvel van Theater de Omval. "En beslist niet alleen voor kinderen boeiend, het is een echte familiefilm."

Het Zakmes
Het Zakmes is een mooie en spannende film over twee vrienden, Mees en Tim. Ze verliezen elkaar uit het oog omdat een van hen verhuist. Op allerlei manieren probeert Mees zijn vriend te bereiken omdat hij hem zijn zakmes wil teruggeven: hij belt, schrijft, zet een advertentie in geheimtaal en pakt tenslotte de trein. Als niets helpt, komt Mees op een geniaal idee: meedoen aan een tv-spel, dan zal Tim hem wel zien. Kinderlogica in optima forma.

Uit de krant