Topmusici tijdens Duke op het Diemerplein | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ramon Valle.
Ramon Valle. (Foto: Trudy Kroese)

Topmusici tijdens Duke op het Diemerplein

  Cultureel

DIEMEN - De Cubaanse pianist Ramon Valle en de Nederlandse zangeres Denise Jannah verzorgen de hoofdact op het jazzfestival Duke op het Diemerplein dat wordt georganiseerd op zondag 2 juni. Het is de zesde editie van dit festival dat gelijktijdig op het Diemerplein wordt georganiseerd met het culinaire evenement Smakelijk Diemen.

Het jazzfestival Duke op het Diemerplein werd voor het eerst georganiseerd in 2014, veertig jaar na het overlijden van Duke Ellington, de belangrijkste jazzcomponist aller tijden. Het festival richt zich op het spelen van de muziek van Duke Ellington door allerlei muziekgroepen. Die formule is een succes. Het festival wordt elk jaar beter en trekt steeds meer bezoekers.

Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Diemen, de winkeliersvereniging Diemerplein en diverse sponsoren.

De organisatie van het festival is in handen van de stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein. Met het contracteren van de Cubaanse pianist Ramon Valle (woonachtig in Diemen) en Denise Jannah heeft de organisatie een prima publiekstrekker binnengehaald. Ramon Valle en Denise Jannah zijn topmusici die hun sporen ruim hebben verdiend in binnen- en buitenland.

Het programma voor het komende festival is erg afwisselend. Het openingsoptreden van het festival is van het kwartet van tenorsaxofonist Armando Cairo. Met een aantal groepen uit Diemen is de organisatie nog in onderhandeling.

Meer informatie: www.duke-op-het-diemerplein


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>