De Rietschuur.
De Rietschuur. Foto: Wiard Krook

Twee nieuwe gemeentelijke monumenten

Cultureel

DIEMEN - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft twee nieuwe gemeentelijke monumenten aangewezen. Het gaat om het gebouw De Rietschuur aan Kriekenoord en het speeltoestel de blauwe olifant in het Nelson Mandelapark.

Wethouder Jeroen Klaasse: "Met de aanwijzing tot gemeentelijk monument erkennen we de monumentale waarde van De Rietschuur en maken we duidelijk dat we hechten aan het belang van de bescherming daarvan. Bij de herbestemming van De Rietschuur vormt het behoud van het karakteristieke gebouw met de muurschildering in het interieur een belangrijk uitgangspunt dat we meegeven in het programma van eisen aan de ontwikkelaars."

"De blauwe olifant bezorgt de kinderen in Diemen al bijna 60 jaar speelplezier. Waren deze ijzeren speeltoestellen midden vorige eeuw nog gemeengoed in Nederland, inmiddels zijn ze uit het straatbeeld verdwenen en heeft de olifant in Diemen zo langzamerhand zeldzaamheidswaarde. Met zijn respectabele leeftijd heeft de olifant bovendien een plek veroverd in de herinnering van veel Diemenaren. Al met al genoeg reden om de olifant op te nemen in de lijst van gemeentelijke monumenten zodat ook nog veel generaties na ons van hem kunnen blijven genieten. Met de aanwijzing van deze monumenten dragen we bij aan het vergroten van de bewustwording over de cultuurhistorie van Diemen."

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief