Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Yes-R treedt op tijdens Kunst In Sport

Cultureel

DIEMEN - Kunst In Sport (KIS) wordt op zondagavond 20 januari gehouden. Het evenement vindt plaats in Theater de Omval en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

Yes-R zal tijdens KIS een optreden verzorgen. De rapper woont in Diemen. Zijn optreden zal in het teken van sport staan.

Yes-R is niet alleen één van de bekendste rappers van ons land, hij kan ook goed voetballen. Voordat hij doorbrak met hits als Leipe mocro flavour, Rampeneren, Een beetje verliefd en Uit elkaar had hij zelfs de ambitie om profvoetballer te worden. Tegenwoordig speelt hij regelmatig in sterrenteams. Hij omschrijft zichzelf als 'de spits met de hits'.

Er staat ook een optreden van cabaretièr Arjan Kleton op het programma en zijn er interviews met sportschrijver David Endt en fotograaf Stephan Tellier, winnaar van de NNP Prijs voor de Nieuwsbladfotografie 2016.

Van het werk van de fotograaf, zelf vroeger een begenadigd schaatser, wordt in Theater de Omval ook een tentoonstelling geopend, in samenwerking met galerie Art-de-Cor. De avond wordt besloten met het bekendmaken van de Diemense Sporters van het Jaar 2018.

De presentatie is weer in handen van Steven Dijk. Hij is onder andere voorzitter van Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

De toegang is gratis, maar reserveren via Theaterdeomval.nl is wenselijk, want vol is vol. Meer informatie over het festival is te vinden op Kunstinsport.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief