Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Najaarsconcert Diemer Harmonie

Cultureel

DIEMEN - De Diemer Harmonie geeft op zondag 11 november om 14.00 uur in Theater de Omval haar jaarlijkse najaarsconcert, muzikaal gezien het hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit concert laten de 45 leden van de harmonie en hun dirigent Vincent van den Bijlaard horen wat ze in huis hebben.

Binnen het thema Drama en Romantiek worden originele werken voor harmonieorkest afgewisseld met bewerkingen van filmmuziek en lichte muziek.

Op het programma staan werken als Also Sprach Zarathustra van Richard Strauss (dramatische openingsfanfare, een zonsopgang verbeeldend); Perhaps Love van John Denver en Plácido Domingo (geschreven door John Denver voor zijn vrouw op het moment dat hun huwelijk in zwaar weer verkeerde); West Side Story van Leonard Benstein, The Ludlows van James Horner (een soundtrack uit het romantische historische filmdrama Legends of the Fall) de Forrest Gump Suite van Alan Silvestri (uit het bekende romantische filmdrama, inclusief het hoofdthema 'The Feather Song') en Nino Rota's Filmmusic in een arrangement van Marcel Peeters.

De toegang voor het Najaarsconcert bedraagt € 10; kinderen tot 16 jaar gratis, 65+ € 8. Kaarten zijn te koop voor aanvang bij de zaal, maar kunnen ook worden gereserveerd via penningmeester@diemerharmonie.nl.

De Diemer Harmonie werd opgericht in 1897 en bestaat uit 45 leden, van jong tot oud. Het orkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land.

Beschermheer van de vereniging is burgemeester Erik Boog.

Uit de krant