Afbeelding

Opnames voor speelfilm Baantjes het Begin in pastorie

Cultureel

DIEMEN - Er worden vandaag filmopnames gemaakt in de pastorie aan de Hartveldseweg.

Het gaat om opnames voor de speelfilm Baantjer het Begin, onder regie van Arne Toonen. De opnames zijn begin oktober van start gegaan.

De speelfilm Baantjer het Begin is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie, die in 2020 in zijn geheel op RTL 4 en bij Videoland te zien is. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer.

Jaren '80

Anders dan de verhalen uit de boeken wordt er teruggegaan in de tijd naar de roerige jaren '80 in Amsterdam. Jurre de Cock (Waldemar Torenstra), dan pas achter in de 30, wordt net gestationeerd als rechercheur in het rauwe politiebureau in de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De cast van Baantjer het Begin bestaat uit onder anderen Waldemar Torenstra, Tygo Gernandt, Fedja van Huêt, Jelka van Houten, Ryanne van Dorst en Robert de Hoog.

Scenario en regie

Het filmscenario is geschreven door Thijs Römer, Willem Bosch en Carl Joos. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck, Willem Bosch, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie Baantjer het Begin worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met Hilde de Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm voorjaar 2019 uit in de bioscoop in Nederland en België.

Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn zeven miljoen exemplaren verkocht.

Millstreet Films

Millstreet Films produceert commerciële, creatieve en kwalitatieve films en tv-series voor een groot publiek. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Rachel van Bommel en produceerde sindsdien bioscoophits als onder andere Loft (2010), Gooische Vrouwen (2011) en de Soof-films, de daarvan afgeleide dramaserie Soof en Nieuwe Buren, waarvan inmiddels vier seizoenen geproduceerd zijn.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief