Sven Versteeg is een van de artiesten die optreden.
Sven Versteeg is een van de artiesten die optreden. Foto: Jan Ronday

Zomerfestival Het Wapen van Diemen in teken van syndroom van Hunter

Cultureel

DIEMEN - Het Wapen van Diemen organiseert vandaag van 15.00 tot 23.30 uur het jaarlijkse Zomerfestival. Traditioneel gaat de opbrengst van het Zomerfestival naar een goed doel.

Het goede doel waarvoor dit jaar is gekozen is de Stichting Finding A cure For Hunter Syndrome van Wendy Timar uit Diemen.

Onderzoek
Een van de zonen van Wendy Timar heeft het syndroom van Hunter. Het syndroom van Hunter is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte die alleen bij jongens voorkomt. De kinderen worden door deze ziekte niet ouder dan vijftien of zestien jaar.Wendy heeft de Stichting Finding A Cure For Hunter Syndrome opgericht, die een samenwerking is aangegaan met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het Erasmus Medisch Centrum doet onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte. Om deze onderzoeken te kunnen bekostigen heeft de stichting heel veel geld nodig.

Activiteiten
Er zijn diverse activiteiten die erop gericht zijn om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Finding A Cure For Hunter Syndrome. Zo is er onder meer een bingo, een loterij en een veiling. Tijdens de veiling kan op verschillende items worden geboden. Het gaat onder andere om businessplaatsen voor de voetbalwedstrijden Nederland-Peru en Nederland-België, gesigneerde voetbalshirts, een rondvaart door Amsterdam voor twintig personen inclusief hapjes en drankjes en een personal stylingadvies inclusief outfit.

Artiesten
Tijdens het Zomerfestival treden ook diverse artiesten op. Zij doen dit belangeloos. Onder de artiesten die optreden zijn Quincy, Valentijn Buijtenhek, Robert Leroy, Sven Versteeg, Denny Braaf, Angelina, Baas B, Danilo, Timeless en vele anderen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief