Loswalfestival trekt elk jaar veel en een divers publiek.
Loswalfestival trekt elk jaar veel en een divers publiek. Foto: Ingrid Voet

Loswalfestival: drie dagen lang activiteiten voor jong en oud

Cultureel

DIEMEN - De elfde editie van het Loswalfestival wordt op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei gehouden.

De Stichting Loswalfestival streeft er elk jaar naar om een programma samen te stellen waar zo veel mogelijk mensen iets van hun gading aantreffen. Ook dit jaar zijn er veel activiteiten voor kinderen en de jeugd. Het Loswalfestival trekt elk jaar veel gezinnen. Dat is ook het geval tijdens de Veiligheidsdag die op de slotdag wordt gehouden.

Het thema van het Loswafelfestival is dit jaar 'Fout weekend'. Op vrijdag 25 mei is het programma van 17.00 tot 00.30 uur. Van 17.00 tot 21.30 uur is er braderie en van 18.00 tot 20.30 uur zijn er een kindervrijmarkt en een sportmarkt. De sportverenigingen uit Diemen laten zich zien op deze interactieve markt. Bewegen en gezond leven staan centraal.

Sportverkiezing

Tijdens deze sportmarkt worden er demonstraties en workshops gegeven door diverse aanbieders. Zo zijn er onder meer een gratis kunstijsbaan van de Diemer IJsclub en een slagkooi van honk- en softbalvereniging TIW-Survivors. Kinderen kunnen Diemo ontmoeten. Hij is de mascotte van Daarom Diemen. 's Avonds zijn er optredens van Trafassi-man ('Kleine wasjes grote wasjes'), Baas B en Brutus ('Mee naar Diemen-Zuid'), DJ Jody Bernal ('Que Si Que No') en Ouwe Jongens Krentenbrood (gekozen tot DJ Party-act van Nederland). Om 22.30 uur vindt de Sportverkiezing van het Jaar plaats. De organisatie heeft vier verenigingen genomineerd die kans maken op de titel 'Sportvereniging van het Jaar' van Diemen. Het gaat om SV Diemen, Smashing '72, DKV Victoria en Tafeltennis Vereniging Diemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant