Parkeerregulering in Bergwijkpark Zuid | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Parkeerregulering in Bergwijkpark Zuid

  Buurt / wijk

DIEMEN - In kantorengebied Bergwijkpark Zuid wordt met ingang van 3 april 2018 parkeerregulering ingevoerd. Werknemers van de daar gevestigde bedrijven moeten vanaf die datum betalen om te parkeren.

Dit is noodzakelijk door de uitbreiding van parkeerregulering in de buurgemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel. De gemeente Ouder-Amstel breidt vanaf 19 maart de blauwe zone in Duivendrecht uit. In de gemeente Amsterdam wordt per eind maart parkeerregulering middels een blauwe zone ingevoerd in de woonwijk Venserpolder, die grenst aan het kantorengebied Bergwijkpark Zuid. Venserpolder is een gebied waar nu nog vrij geparkeerd kan worden.

Beste oplossing

Om te voorkomen dat parkeerders vanuit Duivendrecht en Venserpolder uitwijken naar Bergwijkpark, waardoor er voor werknemers geen parkeerruimte meer is, is in overleg met de bedrijven gekeken naar een vorm van parkeerregulering. Uit het overleg is naar voren gekomen dat betaald parkeren voor werknemers van de bedrijven in Bergwijkpark Zuid de beste oplossing is.

Bewustwording

De schaarste aan parkeerplaatsen neemt naar verwachting de komende jaren alleen maar toe. De gemeente Diemen en bedrijven zijn daarom bezig met een proces van bewustwording rondom mobiliteit. Bergwijkpark beschikt immers over uitstekende openbaarvervoerverbindingen, gelet op de ligging naast station Diemen-Zuid waar zowel trein- als metrovervoer beschikbaar zijn.

Werkgroep

Naast het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer kan ook gedacht worden aan het faciliteren van het gebruik van elektrische fietsen met oplaadpunten e.d. Het thema mobiliteit wordt in de Werkgroep Bergwijkpark opgepakt. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, gemeente en politie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>