Ouderenbond PCOB heeft behoefte aan vrijwilligers | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De PCOB is een actieve vereniging.
De PCOB is een actieve vereniging. (Foto: Trudy Kroese)

Ouderenbond PCOB heeft behoefte aan vrijwilligers

  Buurt / wijk

DIEMEN - De afdeling Diemen van de PCOB heeft iets meer dan 600 leden. De ouderenbond is op veel gebieden actief, maar merkt dat het aantal leden dat bereid is om zich als vrijwilliger in te zetten beperkt is.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in De Schakel vertelde waarnemend voorzitter/secretaris Loek Stomps dat 47 leden van de afdeling Diemen van de PCOB op vrijwillige basis werkzaamheden verrichten. Tien van hen hebben zelfs meerdere functies.

"In 2016 en 2017 zijn er veel, vaak oudere leden van de ANBO lid geworden van de PCOB in Diemen. Hierdoor is de gemiddelde leeftijd van onze afdeling toegenomen", aldus Stomps. 

De afdeling Diemen van de PCOB is zeer actief. Er zijn vele taakgroepen, waarin vrijwilligers actief zijn. Alle taakgroepen van de PCOB hebben een coördinator die de vrijwilligers aanstuurt. Stomps: "Wij hebben behoefte aan meer vrijwilligers, omdat ook de gemiddelde leeftijd van de huidige vrijwilligers toeneemt."

Stomps wijst op de voordelen van een lidmaatschap van de afdeling Diemen van de PCOB. "De ouderenbond doet aan collectieve belangenbehartiging en organiseert diverse activiteiten."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>