Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Voortaan BuitenBeter app voor meldingen over de openbare ruimte

Buurt & Wijk

DIEMEN - De gemeente Diemen gaat een nieuwe app gebruiken voor meldingen over de openbare ruimte: de BuitenBeter app.

De BuitenBeter app is makkelijk te gebruiken voor melders. Het is mogelijk om foto’s mee te sturen en duidelijk op een kaart de locatie aan te geven. Een groot voordeel is dat de melder nu kan volgen wat er met de melding wordt gedaan. Contact over de melding gaat via de app en daardoor beter. Ook is meteen te zien of er al meldingen door anderen zijn gedaan.

De BuitenBeter app is te gebruiken voor het doorgeven van verschillende soorten meldingen in de buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan kapotte straatverlichting, zwerfafval, losse stoeptegels, een gevaarlijke verkeerssituatie, een probleem met het riool in de straat of een melding over groen.

Wethouder Matthijs van den Berg: “Met de BuitenBeter app maken we het voor inwoners makkelijker om dingen te melden. Melders krijgen een bericht als er nieuws is over de melding. Mensen kunnen het ook meteen zien als iemand anders al een melding heeft gedaan. Dit zal helpen om meldingen te blijven doen en dat is heel belangrijk. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Diemen schoon en veilig blijft.”

Na 15 april maakt de gemeente Diemen geen gebruik meer van de Makkelijk Melden app. Natuurlijk worden de meldingen die tot 15 april met de Makkelijk Melden app zijn gedaan nog wel afgehandeld

De app BuitenBeter is vanuit de App Store of Play Store te downloaden op de telefoon. Het blijft ook altijd nog mogelijk om meldingen door te geven via het formulier op de website van de gemeente. Of met een telefoontje naar de gemeente via (020) 31 44 888.

De teamleider Wijkbeheer van de gemeente toonde dinsdag de werking van de app BuitenBeter. Hij is enthousiast over de nieuwe app. “Het maakt het makkelijker voor de melder en voor de collega’s die de meldingen afhandelen. Als de bewoners een melding hebben gedaan zien zij vlak daarna in de app op de plattegrond van de gemeente Diemen een blauw teken verschijnen. Dat betekent dat er voor die locatie een melding is gedaan. Als ze een rode pion zien betekent dat dat er wordt gewerkt aan de afhandeling van de melding. Een groen symbool betekent dat de melding is afgehandeld en de zaak, als het goed is, is opgelost. Wij kunnen via de app BuitenBeter heel snel met de inwoners van Diemen communiceren. Bijna op een WhatsApp-achtige manier. Daarnaast is het heel belangrijk dat melders kunnen volgen wat wij met hun melding doen.”

Uit de krant