Afbeelding

Lasergamen voor het goede doel

Buurt / wijk

DIEMEN - Kinderen en jongeren kunnen zaterdag 6 juli met een potje lasergamen bijdragen aan een mooi bedrag voor Unicef. Het evenement vindt plaats op het Diemerplein en duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

De 16-jarige Elisabeth Emiola organiseert het evenement. De 5-vwo-leerlinge wilde al heel lang eens iets goeds doen voor de wereld. "Ik bedacht hoe ik als tiener impact kon maken en dat ik Unicef daarbij wilde betrekken stond meteen al vast. Van jongs af aan zie ik op televisie in het nieuws al wat voor slechte dingen er gebeuren in de wereld met kinderen. Al dat leed: geen eten, geen drinken, ziektes, oorlog. Ik wil bijdragen om een einde te maken aan de ellende en dit evenement is een mooi begin."

Unicef
Jongeren van 10 tot ongeveer 17 jaar kunnen zaterdag een potje (of meerdere) komen lasergamen. Een ronde van 12 minuten lasergamen kost 5 euro. Omdat de gemeente bijdraagt aan de kosten voor het materiaal dat nodig is, kan de opbrengst helemaal naar Unicef. Jongeren hoeven zich niet van tevoren aan te melden, maar kunnen zaterdag gewoon langskomen. Elisabeth hoopt dat veel jongeren dat doen om zo een mooi bedrag in te zamelen voor Unicef. "Ik heb al contact met Unicef en ze hebben beloofd er zaterdag ook bij te zijn."

Uit de krant