De speelplek wordt intensief gebruikt.
De speelplek wordt intensief gebruikt. Foto: Trudy Kroese

'De speelplek aan de Griend mag niet verdwijnen'

Buurt / wijk

DIEMEN - Negen bewoners van de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid hebben onlangs de werkgroep Biesbosch-Diemen opgericht. Zij willen dat de groene speelplek aan de Griend behouden blijft. Zij zullen zich tot het uiterste verzetten tegen het plan van de gemeente om op die plek eventueel sociale huurwoningen te bouwen.

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om op vier 'verdichtingslocaties' in Diemen sociale huurwoningen te bouwen. Het gaat om Buitenlust, de Harmonielaan, Venser (de plek van basisschool Het Atelier) en Griend.

Nog niet zeker
Wethouder Lex Scholten vertelde onlangs in het DiemerNieuws dat het nog niet zeker is dat er woningen op de groene speelvoorzieningen aan Griend komen. Hij geeft aan dat de gemeente na de zomer met de bewoners van Biesbosch gaat overleggen om een plan te maken. 

Slechte keuze
Leden van de werkgroep Biesbosch-Diemen vertellen dat de speelplek intensief wordt gebruikt door kinderen. Zij benadrukken dat zij niet tegen de bouw van sociale huurwoningen zijn, maar dat zij de locatie aan Griend een slechte keuze vinden. De eventuele bouw van sociale huurwoningen op die plek zal niet alleen tot gevolg hebben dat er een fraaie groene speelplek verdwijnt, maar dat er nog meer mensen komen wonen en de verkeersdruk in de wijk alleen maar zal toenemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant