Renovatie station Diemen-Zuid klaar | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De liftschacht met glas maakt het lichter.
De liftschacht met glas maakt het lichter. (Foto's: Gé Dubbelman/Hollandse Hoogte)

Renovatie station Diemen-Zuid klaar

  Buurt / wijk

DIEMEN - Het werk aan metrostation Diemen-Zuid is afgerond. De renovatie, die op 12 maart dit jaar begon, heeft het station lichter en overzichtelijker gemaakt.

Station Diemen-Zuid was vorige week donderdag klaar, een dag voor het laatste station (Gein). In totaal zijn 16 metrostations van de Oostlijn in tweeënhalf jaar tijd opgeknapt.

De werkzaamheden in Diemen-Zuid duurden acht maanden en startten met de renovatie van de toegang aan het Roerdomppad (kant Holland Park), die daarvoor een paar maanden gesloten was. De andere toegang, aan het Scholeksterpad (kant van Campus Diemen Zuid) was daarna aan de beurt.

De betonnen muren van de liftschachten zijn gedeeltelijk vervangen door glas, de liften en verlichting zijn vernieuwd en alle apparaten (ov-kaart, etc.) zijn bij elkaar in één wand geplaatst. Dit alles om het metrostation overzichtelijker te maken, een lichtere uitstraling te geven en daarmee het station veiliger te maken. Ook de metroborden in de hal zijn vervangen, net als de blindegeleidelijnen.

Woensdag 12 december wordt gevierd dat het werk aan de stations - en de overlast die dat meebracht voor reizigers - achter de rug is. Voor Diemen-Zuid is dat eind van de middag.


Na de renovatie.


Nog even ter herinnering: zo was het vóór de renovatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>