[Foto's] Kinderen genieten tijdens eerste Diemer Doe Dag | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Vlak voor de aftrap van de sportieve middag.
Vlak voor de aftrap van de sportieve middag.
Foto's

Kinderen genieten tijdens eerste Diemer Doe Dag

  Buurt / wijk

DIEMEN - Muziek, sport, pittige vragen over Diemen, dans en nog meer muziek: de eerste Diemer Doe Dag vandaag zat vol activiteiten.

Teams van kinderen en een paar ouders bonden in diverse sporten met elkaar de strijd aan en toonden hun kennis over Diemen in de kennisquiz.

Chivani
De Diemer Doe Dag is een idee van de 11-jarige Chivani Macintosh. Ze kreeg veel hulp van haar familie en van buurtsportcoaches Rens Wit en Dionne Tool van Stichting Welzijn Diemen, en zaterdag ook van stagiaire Vincent, om de dag te organiseren.

Muziek
De Diemer Doe Dag begon zaterdag bij Theater de Omval. De deelnemers liepen onder de opzwepende klanken van Brassband Caribbean Brass naar Sporthal Diemen.


Penalty
De kinderen, en enkele sportieve ouders, namen het in teams de hele middag sportief tegen elkaar op, onder andere met voetbal en korfbal. Dit sportieve deel van de Diemer Doe Dag werd geopend door wethouder Jeroen Klaasse. Hij durfde het aan om een penalty te nemen tegen niemand minder dan oud-Ajaxkeeper Stanley Menzo. Voor de meeste kinderen niet zo bekend, maar voor de wethouder en meegekomen ouders zeker wel. De wethouder kreeg drie kansen en benutte er twee.


Pittige vragen
Bij de kennisquiz over Diemen die via de smartphones werd gespeeld, werden pittige vragen gesteld. Zelfs burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida moesten bij sommige vragen even goed nadenken, vertelden ze. Hoe lang de burgemeester al burgemeester van Diemen is, dat wisten zij natuurlijk wel. Dansgroep Dreamkids verzorgde een optreden en ook Diemo kwam nog even langs in de sporthal.VIP-gasten
Aan het einde van de middag bleek Team 3 de winnaar. Zij kregen een mooie beker en medailles en waren de VIP-gasten op de afterparty met een dj. Aan het einde van een geslaagde eerste editie van de Diemer Doe Dag was Chivani dan ook erg tevreden.
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>