Afbeelding

Picnic opent nieuw distributiecentrum in Diemen  

Bedrijven

DIEMEN - Online supermarkt Picnic neemt in Diemen een nieuw distributiecentrum in gebruik en verdubbelt daarmee de capaciteit. De extra ruimte is nodig om in het nieuwe jaar verder te kunnen groeien en in meer Nederlandse steden de boodschappen gratis aan huis te kunnen bezorgen.

Picnic wil nog geen informatie geven over de locatie van het distributiecentrum. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van ruim 10.000 m² en is een aanvulling op de huidige distributiecentra in Nijkerk en Utrecht, die inmiddels maximaal benut worden. De extra ruimte is hard nodig, want Picnic zal volgend jaar in een groeiend aantal steden in Noord- en Zuid-Holland actief worden.

300 banen

De nieuwe locatie in Diemen wordt momenteel verbouwd en moet eind januari operationeel zijn. Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid voor 300 mensen, die onder meer de orders van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar lokale distributiepunten. In het nieuwe distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld.


 

Uit de krant