Kees Vlaanderen.
Kees Vlaanderen. Foto: Trudy Kroese

Jumbo Diemen-Zuid gaat 3,5 week dicht wegens verbouwing

Bedrijven

DIEMEN - Jumbo Diemen-Zuid gaat drieënhalve week dicht vanwege de werkzaamheden voor de uitbreiding en de verbouwing van de zaak.

De werkzaamheden voor de uitbreiding van Jumbo Diemen-Zuid liggen op schema. De supermarkt in winkelcentrum De Kruidenhof gaat van zaterdag 21 januari tot en met dinsdag 14 februari dicht.

Er is het afgelopen jaar al veel gebeurd in en rond Jumbo Diemen-Zuid. Een deel van het parkeerterrein is onderheid. Op die plek is de nieuwbouw van de supermarkt gebouwd. Die is deels in het pand van Keurslagerij Piepenbrock gekomen. Keurslagerij Piepenbrock beschikt nu over een kleinere zaak. Ook zijn de gevels van de supermarkt vervangen.

Kees Vlaanderen, eigenaar van Jumbo Diemen-Zuid: “Er wordt binnenkort aan een nieuwe fase van de werkzaamheden begonnen. Op vrijdag 20 januari verkopen wij de winkel leeg. De bouwploeg begint op zaterdag 21 januari met het afbreken van de binnenmuren, het verwijderen van de vloer en de stellages waarin de artikelen liggen. Daarna wordt er een nieuwe vloer aangebracht, nieuwe muren gebouwd en nieuwe stellingen geplaatst. Ook wordt er een stalen constructie gemaakt. Die is nodig omdat de extra verdieping daar op wordt gebouwd. Op die verdieping komt het magazijn.”

Als de bouwwerkzaamheden klaar zijn gaan Kees Vlaanderen en zijn personeel de winkel inrichten en de artikelen in de stellingen plaatsen. Jumbo Diemen-Zuid gaat op woensdag 15 februari weer open. “Daarna wordt begonnen met de bouw van de extra verdieping. Wij streven er uiteraard naar dat de klanten zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervinden. Wij hebben dan zelf wel het probleem dat wij enige tijd niet over voldoende magazijnruimte beschikken.”

Hij vertelt dat er ook tijdens eerdere werkzaamheden naar is gestreefd dat klanten zo weinig mogelijk hinder hebben. “Maar enige overlast is er natuurlijk wel geweest en die zal er tijdens het werk ook blijven. Dat is onvermijdelijk. Ik heb van klanten gehoord dat zij het lastig vinden dat de winkel iets moeilijker te bereiken is en dat zij hun auto soms niet kwijt kunnen op het parkeerterrein. Dat is vooral op zaterdagen het geval.”
“Als de nieuwbouw is opgeleverd beschikken wij over meer ruimte. Die extra ruimte zal vooral worden gebruikt voor de versproducten. In ons assortiment zitten veel Oosterse producten. Die zijn erg in trek bij veel van onze klanten. Wij blijven die producten uiteraard ook na de renovatie verkopen. Het hele project is in april van dit jaar afgerond. Dan is ook het parkeerterrein heringericht. Wij willen op 3 mei een feestelijke heropening houden.”

Vlaanderen vertelt dat Jumbo Diemen-Zuid op 10 februari een 123 Servicewinkel in winkelcentrum De Kruidenhof opent. “Die winkel komt tijdelijk in het pand waar in het verleden de slijterij was gevestigd. Op termijn komt de 123 Servicewinkel in een ander pand in winkelcentrum De Kruidenhof. In de 123 Servicewinkel treffen klanten artikelen als rookwaren en loten aan. In de 123 Servicewinkel komt ook een Geldmaat. De Geldmaat verdwijnt dus uit de supermarkt. Na de heropening op 15 februari is er geen Geldmaat meer in de supermarkt. Klanten die geld willen opnemen dienen dus rekening te houden met de openingstijden van de 123 Servicewinkel. Door het openen van de 123 Servicewinkel spelen wij ook in op het verbod van verkoop van rookwaar in supermarkten. Dat verbod gaat in 2024 in.”

Kees Vlaanderen is dertig jaar gevestigd in winkelcentrum De Kruidenhof. Hij is al lang zelfstandig ondernemer. De Jumbo in Diemen-Zuid trekt steeds meer klanten. Dit is mede het gevolg van de oplevering van woningen in de wijk Holland Park. Er worden de komende jaren nog meer woningen in Holland Park opgeleverd. Op het terrein waar tot eerder dit jaar Koninklijke Saan was gevestigd komen ook woningen: Hof van Saan.

Uit de krant

Tekstadvertenties