Derde kantoortransformatie in Diemen voor VIA concern

  Bedrijven

DIEMEN - VIA en Van Wijnen hebben vanmiddag de intentieovereenkomst voor de transformatie van het voormalige hoofdkantoor van Generali in het Bergwijkpark ondertekend. Het kantoor wordt getransformeerd tot het derde VIA gebouw in Nederland. Sinds 2017 heeft de Engelse hotel- en vastgoedonderneming zich in Diemen gevestigd.

Het derde VIA gebouw in Nederland biedt grotendeels plek aan uitbreiding van het concept VIA Work. Dit vastgoedconcept van VIA bestaat uit verschillende flexibele werkplekken, vergaderruimten en ontmoetingsplekken die passen bij de wensen en eisen van deze tijd en aantrekkelijk zijn voor start-ups en kleinere bestaande bedrijven. De rest van het gebouw wordt verhuurd aan bedrijven.

''Het geheel vormt straks een soort dorp, met tal van voorzieningen, met openbare en privé ruimten, waar een community kan ontstaan. Een gebied waar een uitwisseling ontstaat tussen de gebruikers. Een mix van functies waar iedereen profijt van heeft", aldus Yuval Hermann, COO van Via Hostels.

Verduurzaamd transformeren

Tijdens de transformatie van het kantoor zal het gebouw ook worden verduurzaamd. VIA en Van Wijnen ontwikkelen samen een plan waarmee dit pand van een grotere toegevoegde waarde kan zijn voor de VIA Work portefeuille. Met APTO Architecten wordt dit uitgewerkt tot een definitief ontwerp en een haalbaar project.

Renovatie en transformatie is de ultieme vorm van duurzaam hergebruik van bestaande gebouwen. Daarmee wordt bijgedragen aan toekomstbestendige leefomgevingen. "Wanneer we de constructie en gevel behouden is onze footprint veelvuldig kleiner dan bij nieuwbouw. We maken gebouwen schoner en energiezuiniger, maar ook comfortabeler, veiliger en gezonder", aldus Sjoerd Pronk, adjunct directeur Renovatie & Transformatie bij Van Wijnen.

Een duurzame relatie als resultaat
Dankzij de eerdere samenwerking bij de twee andere kantoortransformaties tot Via Hotel en Via Work zijn de betrokken partijen goed op elkaar ingespeeld. Dit komt de samenwerking ten goede. Gezamenlijk is, door te luisteren, toetsen en discussie, gewerkt aan een resultaat dat verder gaat dan één gebouw, namelijk: een duurzame relatie.

Meer berichten