Met veel plezier staat Yasar in zijn ijssalon.
Met veel plezier staat Yasar in zijn ijssalon.
De ondernemer vertelt...

Elke dag vers Italiaans ijs bij IJssalon Donatella

  Bedrijven

DIEMEN - Bij IJssalon Donatella wordt het Italiaanse schepijs elke dag vers bereid; het assortiment bestaat uit 36 heerlijke smaken.

"Het ijs wordt gemaakt met vers fruit en natuurlijke ingrediënten", legt eigenaar Yasar uit. "De ijssalon is zeven dagen in de week open en elke ochtend maak ik het ijs op ambachtelijke wijze zelf."

Opleiding in Italië

Yasar is in 2013 met zijn vriendin Corina met de ijssalon begonnen. "Op een gegeven moment voldeed ons werk niet meer en wilden we graag voor onszelf beginnen. We houden allebei erg van ijs en zo kwamen we op het idee om zelf een ijssalon te beginnen. In 2012 hebben we in Italië een opleiding voor ijsmaker gevolgd en zijn toen aan de overkant aan de Arent Krijtsstraat begonnen. We merkten al snel dat die ruimte te klein werd en konden in 2017 naar dit pand verhuizen. Klanten kunnen langskomen voor het ijs, maar ook voor een kopje koffie, thee of ijscoupes van verschillende smaken met een topping, want we hebben nu genoeg zitplaatsen. Achter in de winkel is ook een speciale kinderhoek."

Room-, sorbet- en yoghurtijs

In de ijssalon wordt room-, sorbet- en yoghurtijs verkocht. Yasar vertelt dat citroenijs het meest verkocht wordt en daarna de klassieke smaken als vanille, aardbeien en chocolade. "Het heeft ook met het weer te maken. Als het mooi weer is willen de klanten frisse smaken zoals citroen en aardbeien. Als het kouder wordt dan verkopen we meer ijs met noten- en chocoladesmaak. Ook maak ik ijs met seizoensproducten zoals het tropische fruit guave, dat een frisse smaak heeft. En naast het vaste assortiment verkopen we ook wisselsmaken zoals Prinses Elsa-ijs." Het sorbetijs bevat geen vet, melk en lactose en is ook geschikt voor veganisten. "Het is ijs zonder dierlijke producten. We hebben ook chocolade-ijs dat veganistisch is en gemaakt van pure chocolade zonder melk. Donatella betekent 'geschenk uit de hemel' en dat is het voor ons na zes jaar nog steeds. We doen ons werk met plezier en hebben veel vaste klanten."

Meer berichten