Leerlingen zijn aan het oefenen voor eindejaarsmusical.
Leerlingen zijn aan het oefenen voor eindejaarsmusical.
De ondernemer vertelt...

Zingen, dansen en acteren bij Stars2Go

Bedrijven

DIEMEN - Jeugdmusicalschool Stars2Go is er voor kinderen die graag willen dansen, zingen en acteren met als resultaat een eindejaarsmusical.

Chris Vrieling, eigenaresse en organisator, vertelt dat ze met de musicalschool in 2005 is begonnen in Haarlem. "Mijn leven is dansen en ik heb de Scapino Academy gevolgd. Daarna veel optredens gedaan, ook voor de televisie. Toen heb ik mijn man ontmoet en kinderen gekregen. Zodra ze naar school gingen, kreeg ik weer tijd voor mezelf. Via een zakenrelatie van mijn partner kwam ik in aanmerking met een Stars2Go-concept uit het buitenland. Dansen is en blijft mijn droom en heb dit concept in mijn eigen vorm gegoten. Het was meteen een groot succes. Een jaar later ben ik met Stars2Go begonnen in Amsterdam en op de zaterdagochtend in de Bredeschool Noorderbreedte in Diemen."

Veel plezier

Bij Stars2Go krijgen kinderen van zes tot en met achttien jaar in drie uur zang, dans en toneel gegeven door academisch geschoolde docenten. "Kinderen kunnen zich spelenderwijs bij ons ontwikkelen in het theatervak. Ze hoeven per definitie niet talentvol te zijn en ook geen auditie te doen. Het gaat om de totale ontwikkeling van het kind. Onze doelstelling is dan ook 'heel veel plezier beleven'. Ik denk ook altijd met veel plezier terug aan mijn dansjeugd en wil dit graag doorgeven aan anderen. En creatief bezig zijn, is goed voor je eigen ontwikkeling en zelfvertrouwen. Wat we ook vaak zien, is dat de leerlingen een speciale band met elkaar krijgen en dat ze na de lessen leuke dingen samen gaan doen."

Eindejaarsmusical

De jeugdmusicalschool werkt per seizoen. "Kinderen kunnen van september tot januari meedoen met een proefles die verdeeld zijn in drie leeftijdsgroepen. In januari sluiten de deuren want dan gaan we beginnen met de eindejaarsmusical. Dit keer is het de musical 'Sjakie en de chocoladefabriek'. Het optreden is op zaterdag 8 juni in Theater de Omval. Als kinderen geïnteresseerd zijn, kunnen ze een vrijkaartje krijgen voor de musical. Meer informatie staat op www.stars2go.nl."

Uit de krant