Locatiemanager Ilona van Tilborg-Haak.
Locatiemanager Ilona van Tilborg-Haak.
De ondernemer vertelt...

Vertrouwde omgeving bij Speel-Inn De Toversteen

Bedrijven

DIEMEN - Speel-Inn De Toversteen is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) onder de naam Jump-Inn kinderopvang.

Het kinderdagverblijf is voor kinderen van nul tot vier jaar en de BSO voor kinderen van vier tot twaalf jaar en zitten samen in één gebouw. De kinderen van de BSO worden opgehaald bij de basisscholen. Op de begane grond zijn zes ruimtes die aansluiten op de gezamenlijke speelhal. Locatiemanager Ilona van Tilborg-Haak vertelt dat de kinderen het fijn vinden om bij elkaar te zitten in één gebouw. "Het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang zijn verdeeld over twee kanten, maar omdat we in één pand zitten, kunnen we de groepen naar eigen wens indelen en ook samen activiteiten organiseren."

Hart voor kinderen

De missie van De Toversteen is dat ze hart voor de kinderen hebben, goede zorg aanbieden in een veilige omgeving en dat de kinderen de vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen. "Ieder kind is anders en dat wordt hier gerespecteerd. We werken met een multicultureel en hecht team en samen met een pedagogische coach die zich aansluit op het denken, doen, voelen en zijn van de kinderen. De kinderen leren hier met verschillende culturen om te gaan en dat vinden we belangrijk. Kinderen zijn altijd heel eerlijk naar elkaar en zien dat de een blank is en de ander gekleurd. Soms maken ze dan een opmerking, maar het mooie is wel dat kinderen gewoon accepteren dat iedereen anders is. Ook heb je hier kinderen die de Nederlandse taal nog niet goed spreken, maar kinderen onderling kunnen zich altijd verstaanbaar maken en begrijpen elkaar. We leren de kinderen ook gebarentaal, zodat ze altijd met elkaar in gesprek kunnen gaan."

Buitenspelen

Rondom het groene en duurzame gebouw zijn de buitenspeelplaatsen met zand- en babybak, voetbalveld en een groene tuin waar de kinderen fijn kunnen spelen. "Kinderen mogen vies worden en lekker gek doen, want dat hoort bij buitenspelen."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief