Paola Cannito.
Paola Cannito.
De ondernemer vertelt

Een uitvaart met mooie herinneringen

  Bedrijven

DIEMEN - Paola Cannito van Laatste Wens Uitvaartverzorging regelt alles voor een persoonlijke uitvaart, vanaf het moment dat iemand overlijdt tot aan de dag van de uitvaart.

"Als iemand overleden is, kunnen de nabestaanden dag en nacht contact met mij opnemen. Ik kom dan bij de nabestaanden thuis om de uitvaart te bespreken en de verzorging te regelen. Ik bespreek hoe ze de opbaring willen hebben. Dat kan in een uitvaartkist, maar ook eventueel op een bed. Toch liever naar een uitvaartcentrum? Dan kan ik op dat gebied ook alles in orde maken."

Wensenboekje

"Ik heb wel eens een afscheid in een stamcafé op het Haarlemmerplein geregeld, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een afscheidsceremonie op het strand of op een boot. Na de ceremonie begeleidt de familie de overledene al dan niet in besloten kring naar de begraafplaats of het crematorium. Er zijn talloze mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat een uitvaart een mooie herinnering is, want je neemt maar één keer afscheid." Paola kan ook vrijblijvend langskomen om een uitvaart te bespreken. "Er kan een wensenboekje worden aangevraagd via de website. Ook kan ik een persoonlijk portret verzorgen van mensen of kinderen die ernstig ziek zijn. Zo ontstaat er een unieke herinnering."

Nazorg is belangrijk

Laatste Wens Uitvaartverzorging bestaat tien jaar en Paola regelt en verzorgt alles voor de nabestaanden. "Van de uitvaartauto, vervoer, aangifte van overlijden, planning voor de uitvaart tot wat voor soort kist, catering, rouwkaarten en rouwadvertentie. Na de uitvaart, neem ik na twee weken altijd contact op met de familie om te vragen hoe het gaat en of ik ze nog ergens mee kan helpen. Een stukje nazorg vind ik belangrijk. Soms vinden mensen het fijn als ik dan weer langskom voor een kopje koffie en dat doe ik graag. Voor mij blijft het persoonlijke contact belangrijk."

Een crematie is mogelijk vanaf 2500 euro en een begrafenis vanaf 3000 euro. "Zo'n begrafenis of crematie is eenvoudig, maar kan altijd uitgebreid worden."

Meer berichten