Het team van Het Hoorhuis met rechts audicien Lahbib Hibout.
Het team van Het Hoorhuis met rechts audicien Lahbib Hibout. Foto: Trudy Kroese
De ondernemer vertelt...

Het Hoorhuis: Uitstekende hoorzorg tegen een betaalbare prijs

Bedrijven

DIEMEN - Het Hoorhuis aan de Ouddiemerlaan 10 is een begrip in Diemen en de regio. Audicien Lahbib Hibout vertelt over het bedrijf, dat bijna tien jaar bestaat.

Audiciens Lahbib Hibout en René Bakker begonnen eind 2009 met Het Hoorhuis in Diemen. Het bedrijf heeft ook een vestiging aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord en een servicepunt in Wormer. Hibout, die meer dan 25 jaar ervaring heeft, is het aanspreekpunt van de vestiging in Diemen. Hibout: "Wij helpen mensen met een geavanceerde gehooroplossing. Wij bieden kwalitatief uitstekende hoorzorg tegen een betaalbare prijs. Het Hoorhuis is als HoorProfs vakaudicien volledig zelfstandig, merkonafhankelijk en voldoet aan alle kwaliteitseisen."

De audiciens van Het Hoorhuis werken met de nieuwste generatie hoortoestellen waar draagcomfort, cosmetische aspecten en spraakverstaanbaarheid een belangrijk onderdeel van zijn. "Onze dienstverlening stopt niet op het moment dat de klant heeft afgerekend. Wij weten namelijk dat gehoorkwaliteit kan veranderen. Bij ons is iedereen altijd welkom met vragen, controle of correctie van de afstelling. Alleen op die manier kunnen we de beste hoorzorg garanderen."

Oplossingen op maat

Ook mensen die al over een hoortoestel beschikken - ongeacht waar die is aangeschaft - kunnen bij Het Hoorhuis terecht. Het Hoorhuis biedt oplossingen op maat. "Wij leveren hoortoestellen die zich in alle situaties aanpassen aan de omgeving. Dit betekent dat spraakverstaanbaarheid ook in complexe situaties wordt gemaximaliseerd. Deze toestellen zijn vaak oplaadbaar en draadloos te koppelen met een smartphone en te bedienen middels een app. Draadloos bellen en streamen van muziek is mogelijk. Wij beschikken over geavanceerde meetapparatuur waarmee we kunnen meten of hoortoestellen goed zijn ingesteld. Wij komen bij mensen die niet voldoende mobiel zijn gratis aan huis voor een oormeting of advies."

Het Hoorhuis verzorgt ook de beste gehoorbescherming voor elke situatie met op maat gemaakte én standaardoordoppen van hoge kwaliteit. Mensen die veel met lawaai worden geconfronteerd lopen een groot risico om al op relatief jonge leeftijd tegen een gehoorbeschadiging aan te lopen.

Contactlens voor het oor

Het Hoorhuis heeft ook de beschikking over Lyric. Dit is een hoortoestel dat zo klein en krachtig is dat mensen vergeten dat zij het toestel dragen. De Lyric wordt 'de contactlens voor het oor' genoemd. De Lyric is 100 procent onzichtbaar en wordt in de gehoorgang geplaatst. De Lyric kan maandenlang 24 uur per etmaal worden gedragen en zorgt voor een helder, natuurlijk geluid en mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat de batterijen vervangen moeten worden.

Het Hoorhuis werkt samen met alle zorgverzekeraars. Klanten krijgen over het algemeen 75 procent van de gecategoriseerde prijs van het hoortoestel vergoed. Als mensen aanvullend verzekerd zijn, kan de vergoeding oplopen tot 100 procent. "Wij vinden het jammer dat mensen soms misleid worden door commercials waarin veel gratis wordt beloofd. Maar dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit van de zorg. Wij zijn niet duurder dan andere audiciens, terwijl onze werkwijze kwalitatief toch anders is."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief