Bedrijfsleider Henk de Roo.
Bedrijfsleider Henk de Roo.
De ondernemer vertelt...

Kringloopwinkel RataPlan is leuk, sociaal en duurzaam

Bedrijven

DIEMEN - Kringloopwinkel RataPlan in Diemen trekt veel bezoekers door het aantrekkelijke en ruime aanbod. En na het winkelen kun je een kopje koffie drinken in de koffiecorner.

Het gaat goed met Kringloopwinkel RataPlan Diemen en dat heeft, volgens bedrijfsleider Henk de Roo, te maken met het verbeterde imago van kringloopwinkels én omdat mensen zich steeds bewuster worden van duurzaamheid.

Funshoppen

"Het is echt leuk om in onze winkel te komen 'funshoppen' naar bijzondere en mooie spullen." Door het grote aantal bezoekers en aangeleverde spullen is de kringloopwinkel in 2017 verhuisd naar een groter pand aan de Weesperstraat met gratis parkeerplaatsen. "In de winkel verkopen we onder meer meubels, kleding, witgoed, elektronica, speelgoed, huishoudelijke artikelen, boeken, elpee's, cd's, dvd's, schilderijen en curiosa. Wat ik mooi vind aan onze kringloopwinkel is de combinatie van leuk, sociaal en duurzaam. En dat is ook ons logo." Met 'leuk' bedoelt De Roo dat er elke dag nieuwe spullen in de winkel te vinden zijn. "Je weet nooit wat je in de winkel kunt aantreffen en dat is ook het aantrekkelijke van een kringloopwinkel. Wij adviseren dan ook altijd als je iets gevonden hebt, neem het direct mee, want het kan zo verkocht zijn." De kringloopwinkel hoort bij Stichting RataPlan en heeft nu 23 winkels. De laatste kringloopwinkel werd in maart geopend in Maassluis.

Altijd betaalbaar

"We halen spullen gratis op bij mensen thuis. Je kunt dan contact opnemen met het hoofdkantoor via www.rataplan.nl of bellen met 088-8282782. Ook halen we spullen op bij een overlijden of verhuizing. Het is altijd spannend wat we dan kunnen aantreffen, soms zitten er hele mooie spullen bij. Maar je kunt het ook zelf naar de winkel brengen. Wij beslissen de prijs van de artikelen, want daar hebben we veel ervaring mee. De prijs hangt ook af van of het artikel in goede staat is, maar we letten er wel op dat het altijd betaalbaar blijft." Het sociale aspect is dat iedereen in de kringloopwinkel kan komen werken. Het belangrijkste doel van RataPlan is werk bieden aan mensen, die om welke reden dan ook, de afstand tot de arbeidsmarkt hebben verloren. "We hebben vast personeel en vrijwilligers, waarvan een groot deel een beperking tot de arbeidsmarkt heeft, een taakstraf of een Wajong-uitkering. Deze mensen geven we graag een nieuwe kans." In de winkel is duurzaamheid ook heel belangrijk. "Mensen worden zich steeds bewuster van het milieu en de duurzaamheid van tweedehands artikelen. Wij zorgen voor een langere levensduur van spullen omdat ze niet weggegooid hoeven worden. Daarnaast is het heel fijn om hier te 'snuffelen', want dat blijft het leukste in onze kringloopwinkel. Je kunt op de eerste verdieping ook terecht voor een kopje koffie, thee, frisdrank, gebak, belegde broodjes of een tosti in de koffiecorner."

Speciale fietsenafdeling

In de winkel is ook een speciale fietsenafdeling waar fietsenmaker Glenn tweedehands fietsen repareert om te verkopen. Ook kun je je fiets langsbrengen om te laten repareren. "Glenn kijkt eerst wat er gerepareerd moet worden, maakt een prijsafspraak en als je het daarmee eens bent, gaat hij aan het werk."

 

Leuke spullen in de kringloopwinkel.
!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief