Afbeelding

Wethouder Klaasse brengt bedrijfsbezoek

Bedrijven

DIEMEN - Wethouder Jeroen Klaasse heeft vorige week een bedrijfsbezoek gebracht aan een bijzonder bedrijf: Trans-Missie, gevestigd aan de Visseringweg op het bedrijventerrein Verrijn Stuart. Het enige bedrijf in de Benelux dat ondergoed voor transgenders ontwerpt, produceert en verkoopt.

Drijvende kracht achter Trans-Missie is de onderneemster Danaë Kurvers. Haar broer was transgender en had moeite met in zijn ogen juiste kleding te vinden. Danae (op dat moment studerend aan de modevakschool) vond de oplossing in genderneutraal ondergoed.

Zij startte haar bedrijf  in Amsterdam; al snel bleek dit zo succesvol te zijn dat omgekeken moest worden naar een groter pand. Daarbij is bewust gekozen voor een pand in Diemen.

Naast een goede pasvorm en kwaliteit hecht Danaë veel waarde aan maatschappij en milieu. Daarom wordt waar mogelijk gecertificeerd biologisch materiaal gebruikt. Om er zeker van te zijn dat er geen kinderarbeid of andere vormen van uitbuiting aan de producten te pas komen, wordt de hele lijn in Nederland vervaardigd. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan en werkt ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn er vijf mensen in vaste dienst en het bedrijf groeit nog steeds.

Trans-Missie is inmiddels een succesvol bedrijf met klanten over de hele wereld.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief