Afbeelding

Diemense ondernemer plant knotwilgen in het Diemerbos

Bedrijven

DIEMEN - Het Diemense bedrijf Milieu Service Nederland heeft vandaag samen met partners Cushman & Wakefield en a.s.r. real estate in het Diemerbos een cheque ter waarde van €1.692,- overhandigd aan het Buitenfonds. Boswachter Mirjam de Hiep nam uit naam van Staatsbosbeheer Noord-Hollland de cheque in ontvangst.

Knotwilgen

Van het bedrag wordt het Banjerbossie aangeplant en zijn er tevens 110 staken van knotwilgen gekocht voor aanplanting in het Diemerbos. Onder het toeziend oog van boswachter Mirjam de Hiep werden dan ook direct de handen uit de mouwen gestoken. Vertegenwoordigers van zowel Cushman & Wakefield als a.s.r. real estate en Milieu Service Nederland hielpen deze vanmorgen mee bij het aanplanten van de nieuwe knotwilgen.

Duurzaam

Bij alle betrokken partijen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Op advies van Milieu Service Nederland is door a.s.r. real estate en Cushman & Wakefield besloten het afvalbeheer te verduurzamen. Onderdeel hiervan was het vernieuwen van de perscontainer. Dankzij deze perscontainer is het aantal benodigde transporten om het afval af te voeren sterk afgenomen. Dit draagt bij aan een flinke reductie van de CO2-uitstoot. De oude perscontainer werd bovendien ontmanteld en vervolgens gerecycled. Milieu Service Nederland besloot de opbrengt van het gerecyclede staal te verdubbelen, zodat dit aan een duurzaam initiatief geschonken kon worden.

CO2-reductie en compensatie

Dankzij de perscontainer neemt het afval minder ruimte in, waardoor er minder transporten nodig zijn om deze te legen. Dat zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot. CO2-uitstoot kan niet volledig vermeden worden. Het is echter wel mogelijk om een deel van de onvermijdbare CO2-uitstoot te compenseren. Milieu Service Nederland, a.s.r. real estate en Cushman & Wakefield zetten zich met het planten van de knotwilgen dus ook in voor klimaatcompensatie.

Linda Meijer, Senior Facility Manager van Cushman & Wakefield: ''Wij creëren, waar dat ook maar kan, mogelijkheden om in de hele keten van vastgoedexploitatie te verduurzamen. De oplossingen die wij met onze partner Milieu Service Nederland realiseren zijn hier een mooi voorbeeld van."

Pal naast het Diemerbos

Milieu Service Nederland is een toonaangevende, landelijke afvalinzamelaar voor de zakelijke markt. Bij de dienstverlening van Milieu Service Nederland staat duurzaamheid centraal. Door zoveel mogelijk afval te scheiden en het aantal transporten te minimaliseren, helpt het bedrijf haar klanten bij het verduurzamen van het afvalbeheer. Sinds 2017 is het bedrijf gevestigd in Diemen, pal naast het Diemerbos.

Ronald Voorsluijs, CEO Milieu Service Nederland: ''Wij zijn verheugd dat wij, naast het verlagen en compenseren van de CO2-uitstoot, ook iets voor de lokale bevolking in Diemen konden doen. Ons pand ligt direct naast het Diemerbos en veel van onze collega's gaan hier dan ook graag in hun pauze een stukje wandelen. Het Diemerbos is een prachtige omgeving en wij zijn er ontzettend trots op dat wij met onze donatie kunnen meehelpen bij het uitbreiden van het bos.''

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief