Amilcar Bouterse.
Amilcar Bouterse.
De ondernemer vertelt...

Heerlijke gerechten uit de creoolse keuken

Bedrijven

Surinaams Eetcafé Bean There bestaat ruim tien jaar. Eigenaar Amilcar Bouterse is een creatieve ondernemer en blijft op de wensen van zijn klanten inspelen en probeert regelmatig nieuwe dingen uit.

Surinaams Eetcafé Bean There aan de Muiderstraatweg 2A is inmiddels een begrip in Diemen. Steeds meer mensen weten de zaak te vinden. "Ik vind het heel leuk dat hier allerlei gasten komen, van jong tot oud en met diverse achtergronden."

Authentieke Creoolse keuken

Klanten kunnen in Bean There, naast de bekende roti en bami, ook gerechten uit de authentieke Creoolse keuken krijgen, waaronder bakkeljauw moksi, sopropo antroewa en masoes. "Mijn moeder Wilma en ik bereiden zelf de gerechten, die altijd dagvers zijn. Veel mensen kennen de authentieke Creoolse gerechten niet en wij willen hen hier graag mee kennis laten maken. Wij geven via onze website en in de zaak altijd gedetailleerde voorlichting. Verder bieden wij sinds november quick meals aan, zodat klanten laagdrempelig de maaltijden kunnen uitproberen. Quick meals zijn kleinere porties vanaf een bedrag van 5,50 euro die kunnen worden afgehaald en thuisbezorgd. Wij bezorgen bij bestellingen vanaf 10 euro. Wij merken dat sommige mensen verschillende quick meals bestellen en die samen opeten."

Cocktails met exotisch tintje

Bean There is in november ook begonnen met een pilot op de vrijdag- en zaterdagavond. "Wij blijven die avonden tot 01.00 uur open en serveren cocktails met een exotisch tintje. Onze gasten kunnen er ook heerlijke hapjes bij bestellen. Een van die hapjes heet 'Halfbloedje'. Dat gerecht bestaat deels uit Surinaamse lekkernijen en deels Hollandse kaas en weerspiegelt onze diverse doelgroepen. Op de vrijdag- en zaterdagavond bezorgen wij trouwens ook tot 00.00 uur."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief