Peter Röttger.
Peter Röttger.
De ondernemer vertelt...

Grote vakkennis bij Röttger Dentale Technologie TTL

Bedrijven

Röttger Dentale Technologie TTL bestaat dertig jaar. Eigenaar Peter Röttger doet het al die jaren samen met Roberto Saridjan. In het laboratorium is Roberto de prothesespecialist en Peter maakt de frames, kronen en bruggen.

Peter vertelt dat ze in opdracht van verschillende tandartsen werken. "Als een patiënt een kroon nodig heeft, maakt de tandarts de afdruk. Ik ontvang die afdruk en maak de kroon in ons laboratorium. De tandarts haalt de tand of kies weg en plaatst de kroon in de mond van de patiënt. Zo gaat het ook met protheses, frames, kunstgebitten en bruggen. Waar we wel altijd op letten is dat we de tanden niet 'te keurig' in een prothese plaatsen en dat de kleur van de tanden niet te wit is. We vinden dat een prothese er dan te nep uitziet en dan kan iedereen zien dat je een kunstgebit draagt."

Bleeklepel

"Ook maken we immediaatprotheses. Er wordt een gipsmodel gemaakt van je gebit, we maken een prothese, de tandarts verwijdert de tanden en kiezen en de prothese kan meteen geplaatst worden. Als je jouw tanden te geel vindt, kun je bij ons een afspraak maken. Wij maken dan een bleeklepel waarmee je een blekende gel aanbrengt op je tanden. Ook kun je bij de praktijk terecht voor gebitsbeschermers of als je snurkt. We maken dan een Silensor, een anti-snurkapparaat, dat uit twee transparante platen bestaat. Je snurkt door een opening in je keel als je op je rug ligt. De onderkaak zakt naar achteren en de Silensor houdt de kaak op zijn plaats, waardoor de opening in je keel een stuk groter wordt en het snurken stopt. We hebben al veel goede reacties ontvangen van klanten. Een echtpaar liet weten dat ze na vijf jaar weer bij elkaar in bed slapen."

Uit de krant