Afbeelding
De ondernemer vertelt...

Dental Care Diemen vindt persoonlijke aandacht belangrijk

Bedrijven

Dental Care Diemen is een praktijk met vijf tandartsen: George Elfersy (tandarts en implantoloog), Fatima Himmi, Iris Ohyon, Ariël Hirsch (tandarts en parodontoloog) en Nimrod Elfersy. Ook is er een mondhygiëniste, Nazia Anwar. De praktijk staat bekend om de persoonlijke benadering van de patiënten met goede zorg en advies.

"Ik ben in 1988 afgestudeerd aan de VU en heb enige jaren in het buitenland gewerkt", vertelt George. "Weer terug in Nederland ben ik gaan werken in Watergraafsmeer. Ik had daar een ruimte gehuurd en heb vrijwel direct een grote klantenkring opgebouwd. Na drie jaar ben ik een eigen praktijk begonnen in Diemen aan de Arent Krijtsstraat 2 op de eerste verdieping. De praktijk werd op een gegeven moment te klein, daar er maar twee behandelkamers waren voor vier tandartsen en een mondhygiëniste."

Vijf behandelkamers

George is toen gaan zoeken naar een nieuwe locatie in de buurt. "Veel patiënten van mij wonen in de omgeving. En wat zeer belangrijk was dat ik een praktijk wilde op de begane grond, zodat wij voor iedereen toegankelijk zijn. Helaas kon ik een hele tijd geen geschikte ruimte vinden, totdat het bericht kwam dat de biologische winkel aan de Arent Krijtsstraat 32 ging sluiten en ik het pand kon overnemen. Na een grote verbouwing zitten wij sinds juli van dit jaar op onze nieuwe locatie. Wij beschikken over vijf behandelkamers, waaronder een chirurgische kamer. Hier vinden de behandelingen plaats voor implantologie en chirurgische ingrepen. De praktijk is ingericht met de modernste apparatuur op tandartsgebied. Patiënten die angstig zijn, kunnen wij behandelen met lachgas."

Controles belangrijk

De halfjaarlijkse controles zijn zeer belangrijk om toekomstige problemen voor de patiënten te voorkomen. "Dit is voor de patiënt ook kostenbesparend, omdat wij een eventueel probleem tijdig kunnen ontdekken en behandelen. Binnen onze praktijk kan men terecht voor bijna alle tandheelkundige behandelingen zoals reguliere behandelingen, implantaten, facings, protheses en klikgebit (prothese gedragen op implantaten). Gecompliceerde behandelingen worden doorverwezen naar de afdeling Kaakchirurgie in het ziekenhuis."

Mooi gebit is belangrijk

Met veel enthousiasme vertelt George dat zijn werk als tandarts echt zijn hobby is. "Ik vind het geweldig om met mijn handen te werken. Voor onze patiënten is een mooi gebit heel belangrijk en ik ben altijd blij als ik een patiënt goed kan helpen. In de praktijk hebben wij bijvoorbeeld een patiënt van 85 jaar die nog zijn eigen gebit heeft. Het is dan ook zeer belangrijk dat men twee keer per dag de tanden poetst en elke dag ragers of stokers gebruikt of flost. Op deze manier kun je tandplak tussen de tanden verwijderen, wat met tanden poetsen niet altijd lukt. Een gezond gebit is belangrijk. Tevens nemen wij nog nieuwe patiënten aan. Men kan zich inschrijven via onze website www.dcdiemen.nl of aan de balie."

Uit de krant