[De ondernemer vertelt...] IB Makelaars biedt haar klanten optimale service | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Marjoleine van Hengst en Marvin van Rijn.
Marjoleine van Hengst en Marvin van Rijn.
De ondernemer vertelt...

IB Makelaars biedt haar klanten optimale service

  Bedrijven

Bij IB Makelaars kun je terecht als je een woning wilt verkopen, kopen, verhuren of huren in elke prijscategorie. "Bij ons speelt het menselijk contact een grote rol, want je doet het altijd samen", vertelt eigenaar Marvin van Rijn.

Marvin heeft veel werkervaring opgedaan bij verschillende makelaars. "In 2001 heb ik mijn makelaarsdiploma gehaald en ben ik begonnen als stagiair bij een makelaarskantoor in Utrecht en kreeg ik een vast contract aangeboden. Mijn werk bestond uit het verkopen van voormalige huurwoningen voor grote pensioenfondsen en beleggers. Op een gegeven moment werd ik gebeld door een particuliere belegger die winkelpanden had door het hele land, met de vraag of ik voor hem wilde komen werken. Na een jaar ervaring te hebben opgedaan, werd ik weer benaderd door het pensioenfonds of ik interesse had in een baan op de woningmakelaardij bij een van de grootste makelaarskantoren (destijds) in Amsterdam, Boer Hartog Hooft makelaars, om woningen te verkopen in de regio Amsterdam. Na drie jaar werd ik gevraagd door drie privébeleggers of ik wilde werken als projectontwikkelaar voor het realiseren van nieuwbouwprojecten."

Voor mezelf beginnen

"Die functie heb ik zes jaar met plezier vervuld, maar ik wilde voor mijzelf beginnen. Een van de aandeelhouders had een grote portefeuille in Leiden en vroeg of ik zowel de commerciële verhuur als het administratieve beheer wilde uitvoeren. In Leiden ben ik mijn makelaarskantoor begonnen, dat uitgroeide naar twee medewerkers. Maar mijn droom was nog niet helemaal vervuld. Ik wilde mijn eigen makelaarskantoor in de plaats waar ik woon. En dat is Diemen en daar ben ik op 1 december 2016 begonnen. En dan nog een bedrijfsnaam. IB zijn de initialen van mijn dochter, Ivy Bo. Ze is nu zes jaar en vindt het geweldig dat ik haar naam heb gekozen."

Hectische woningmarkt

Sinds 1 september is het team uitgebreid met makelaar Marjoleine van Hengst. "Marjoleine doet de aankoop en ik de verkoop van woningen. Wat we altijd samendoen zijn de vrijblijvende intakegesprekken bij mensen die hun huis willen verkopen, zodat de klant ons beiden kent." Marvin vertelt dat ze in deze hectische woningmarkt regelmatig samen de bezichtigingen in een woning doen. "Het aantal kijkers bij te koop staande woningen is momenteel erg hoog en mensen hebben dan twee aanspreekpunten voor persoonlijke vragen. Daarnaast is een stukje extra toezicht ook gewenst. Een van ons staat beneden en vertelt alle ins & outs over de woning en men kan vervolgens een rondje maken en vragen stellen aan mijn collega die op de volgende verdieping staat. We weten uit ervaring dat dit erg gewaardeerd wordt."

Optimale service

Wat Marvin en Marjoleine ook belangrijk vinden, is dat er een bepaald vertrouwen en een klik is met een klant. "We bieden onze klanten optimale service. Voor iedereen is het een ingrijpende gebeurtenis om een woning te verkopen, te verhuren, te kopen of te huren. Wij geven de klant een verkoopadvies met de verwachte opbrengst in combinatie met de vraagprijs, maken een marketingplan en bepalen in onderling overleg met de klant de verkoopstrategie. We geven ook advies om bepaalde aspecten in een woning aan te passen als wij van mening zijn dat dit zowel de verkoopprijs als de verkoopsnelheid ten goede komt. Wij hebben kennis van de woningmarkt en zijn dagelijks bezig om ons hierin verder te onderscheiden en extra tools te bemachtigen voor een nog betere verkoop. Elke markt vraagt om zijn eigen aanpak. Zoals nu, in de huidige woningmarkt, is het verstandig om eerst een woning te kopen. Door de grote schaarste op de markt is er weinig aanbod. De verkoop van een woning gaat dan ook heel snel, waarbij vraagprijzen sterk worden overboden. Dit heeft ook te maken met de lage hypotheekrente. We beschikken ook over een grote kennis van de lokale woningmarkt en weten als geen ander hoe we het best een woning kunnen verkopen. Onze unieke verkoopstrategie en persoonlijke aanpak werpen daarbij hun vruchten af en worden door onze klanten als zeer prettig ervaren."

Raampresentaties

"Ons beschikbare aanbod vermelden we op diverse sites zoals Funda, maar ook via social media en met raampresentaties via ons kantoor en bij SNS-banken. Ons kantoor is gevestigd bij de ingang van het winkelcentrum, naast de Rabobank. Loop gerust eens bij ons binnen om een vrijblijvende afspraak te maken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>