Tandprotheticus Serdar Yilmaz.
Tandprotheticus Serdar Yilmaz.
De ondernemer vertelt...

Tandprothetische Praktijk Diemen is de specialist in kunstgebitten

Bedrijven

Een goed en mooi gebit is onmisbaar. Tandprothetische Praktijk Diemen, een modern ingerichte praktijk met eigen tandtechnisch laboratorium, is gespecialiseerd in het aanmeten van kunst- en klikgebitten en implantaten.

Tandprotheticus Serdar Yilmaz is de eigenaar en vertelt hoe hij in het vak terecht is gekomen. "Een kennis van de familie was werkzaam in de tandtechniek. Na de middelbare school wist ik niet precies wat ik wilde gaan doen en hij zei: 'Kom eens kijken bij ons in het laboratorium hoe wij kronen, bruggen en kunstgebitten maken'. Ik heb als vijftienjarige een dagje mee 'geknutseld', wist dat ik hier mee verder wilde gaan, heb gesolliciteerd bij een tandtechnisch laboratorium in Amstelveen en daar twaalf jaar gewerkt. Tijdens mijn werk heb ik de opleiding van tandtechnicus gedaan, daarna de studie voor het maken van tandprotheses en aan de Hogeschool Utrecht heb ik vier jaar de opleiding tandprothetiek gedaan. Na mijn afstuderen ben ik in 2012 met mijn Tandprothetische Praktijk Diemen begonnen."

Kunstgebit

In de praktijk kun je terecht voor het aanmeten, vervaardigen, repareren en onderhouden van kunst- en klikgebitten. "Stel dat je een kunstgebit nodig hebt, dan maken we eerst een afdruk van je gebit en gaan we in het laboratorium het kunstgebit maken. De tandarts of kaakchirurg verwijdert de tanden en kiezen en zet het kunstgebit weer in je mond. Wij doen de nacontrole en de nazorg. Ook voor het vervangen van het huidige kunstgebit ben je bij onze praktijk aan het juiste adres."

Samen in gesprek

Als je geen gebit meer hebt of een tand mist, kun je ook terecht bij de praktijk. "We gaan dan samen in gesprek, nemen alle wensen door, proberen die zo veel mogelijk in het gebit te verwerken en leggen uit wat we precies gaan doen. We nemen echt de tijd voor onze patiënten en doen ons best om met de juiste oplossing te komen. Ook informeren we over de eventuele nadelen van een kunstgebit of implantaat. Als je bijvoorbeeld een tand mist, gaan we een implantaat plaatsen. Eerst kijken we hoe je kaakbot gevormd is: dan wordt er een röntgenfoto gemaakt om te zien hoe het kaakbot er van binnen uitziet en of er genoeg bot aanwezig is voor een implantaat. Als er genoeg kaakbot aanwezig is, maken we een afspraak om de implantaat te plaatsen. Nadat het implantaat geplaatst is, moet het kaakbot twee tot drie maanden genezen en dan wordt het klikgebit geplaatst. Een implantaat is een schroefje in je kaakbot waarop een kliksysteem wordt aangebracht. Bij een klikgebit worden twee kunstpinnen in je kaak geplaatst waarop het gebit wordt geplaatst. Een gewoon kunstgebit heeft minder houvast en kleeft tegen je gehemelte en tandvlees. Het is wel zo dat een kunstgebit verzekeringstechnisch om de vijf jaar vernieuwd mag worden omdat, als je ouder wordt, je kaak slinkt en dat moet dan vaak weer opgevuld worden. Het is belangrijk om een goed gebit te hebben, want zonder kiezen kun je niet goed kauwen."

Grote glimlach

Serdar doet dit werk nu twintig jaar en gaat elke dag met plezier naar zijn werk. "En met dat fijne gevoel behandel ik ook onze patiënten en mijn grootste voldoening is als iemand met een goed gevoel en een grote glimlach de deur uitloopt. Als patiënten verhuizen, komen ze nog steeds naar de praktijk en daar doen we het voor. Als je een afspraak wilt maken, kan dat altijd. De praktijk is aangesloten bij alle zorgverzekeraars; een doorverwijzing is niet nodig."

De praktijk zit aan de Ouddiemerlaan 14.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief